Kadının seçme ve seçilme hakkını kazanmasının 85. yılı kutlandı

Kadınların seçme ve seçilme hakkının kazanılmasının 85'inci yıl dönümü kutlandı. Türk kadını bu anlamlı günde Anıtkabir'de Atatürk'ün huzuruna çıktı. Kutlamalarda kadının emperyalizme karşı tam bağımsız Türkiye mücadelesinde öncü rol oynadığı vurgulandı.

Abone ol

Bundan tam 85 yıl önce Tük kadını seçme ve seçilme hakkını kazandı.

Türkiye'de kadınlar 5 Aralık 1934'te seçme ve seçilme hakkını kazandı. Bu tarihi günün yıl dönümünde kadınlar ilk olarak Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk başkanlığında Ata'nın huzuruna çıktı. Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Selçuk, kadınların güçlendirilmesi için çalışacağını ifade etti.

Eğitimden çalışma hayatına, kadınlara yönelik ayrımcılık içeren her türlü anlayışın ortadan kaldırılması, birey olarak kadınların ve ailenin güçlendirilmesi için daha çok çalışacağız.)))

Kadınlar Kurtuluş Savaşı'ndan bugüne bağımsızlık mücadelesinde en ön safta yer aldığını vurguladı.)

Vatan Partisi Öncü Kadın Başkanı Meltem Ayvalı, kadınların siyasete daha fazla katılmasını istediğini belirtti. Mücadele çağrısı yaptı.

Bir açıklama da İstanbul Öncü Kadın İl Başkanı Tüzin Tüfekçi'den geldi.

Cumhuriyet Kadınları Derneği üyeleri de ülkedeki sorunların kadınların eşit siyasal katılımı olmadan çözülemeyeceğine dikkat çekti.

HABER: ÇİYDEM DEMİR KAMERAMAN: TANSEV KARA

ulusal.com.tr

Baltık planına neden onay verildi? Gündem Atlantikçi 3 isim yeniden siyaset arenasında Gündem İyi bir Türk Kahvesi nasıl olur? Gündem Son dakika haberleri... Instagram çöktü mü, Instagram'a erişi sorunu Gündem