Akyürek'ten itiraf gibi ifade!

Hrant Dink suikasti soruşturmasında şüpheli olarak ifade veren Emniyet Müdürü Ramazan Akyürek, itiraf gibi açıklamalar yaptı. Tutuklu istihbaratçı Ali Fuat Yılmazer'in sorumluluğunu vurgu yapan Akyürek, "o dönemde İstihbaratta C Şube Müdürü idi. Bu işlerden sorumlu şubenin başındaydı" dedi.

Abone ol

"Fethullah" sicilli polis şefi Ramazan Akyürek'in Hrant Dink soruşturmasında verdiği ifadede itiraf niteliğinde açıklamalarda bulundu.

Soruşturmada şüpheli olarak sorgulanan Akyürek, Hrank Dink'e yönelik eylem istihbaratının Trabzon Valisi ve İl Jandarma Komutanı ile paylaşılmadığını açıkladı.

"Dink’e eylem yapılacağı konusundaki bilgileri dönemin Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir ve Trabzon İl Jandarma Komutanı Ali Öz ile paylaşmadık. ‘Ancak burada kasti bir hareketim söz konusu değildir"

Akyürek "ses getirecek eylem" istihbaratından Dink'in öldürüleceğini anladık" dedi, ancak bu durumu "neden açıkça yazmadınız" sorusuna yanıt veremedi.

"İstanbul’a gönderilen bu rapordaki ‘ses getirecek eylem’ şeklindeki ibaresi ‘ağır ve ciddi bir eylem’ anlamına geliyor. Esasen bu detayları hatırlamıyorum. Biz o yazıda Hrant Dink’in öldürülmesi kelimesi üzerinde durmadık. Zaten ses getirecek eylem denildiğinde aynı şeyi anladık"

Ramazan Akyürek, Dink suikastine yönelik tedbir alınmaması konusunda tutuklu polis şefi Ali Fuat Yılmazer'i suçladı. "Akyürek o dönemde İstihbaratta C Şube Müdürü idi. Esas bu işlerden sorumlu şubenin başındaydı” şeklinde konuştu.

Hrant Dink'in korunma altına alınmaması ile ilgili sorumluluğu bulunmadığını, "konunun İstanbul Koruma Dairesi'nin sorumluluğunda olduğunu" söyledi.

ulusalkanal.com.tr

Sınırda hazırlıklar başladı! Gündem Ulusal Kanal ekibi hayvan pazarlarının nabzını tuttu Gündem Liderlerden bayram mesajı Gündem IŞiD merkeze yaklaştı! Gündem