Amerika Barzani yönetimine silah satışını onayladı

Amerika, Kerkük'e Kürdistan flaması asan Barzani yönetimine 295 milyon dolarlık silah satışını onayladı. Amerika Dışişleri Bakanlığı, geçen ay, 2005 yılından bu yana "dış askeri satış" programı altında Irak'a toplam 22 milyar dolarlık silah satışı yapıldığını açıklamıştı.

Abone ol

Amerika, Peşmerge güçleri için Irak'a 295.6 milyon dolarlık silah satışını onayladığını açıkladı.

Bakanlık, Irak'ın "talebi üzerine" Peşmerge'ye ait iki piyade ve iki topçu tugayı için gerçekleştirilecek silah satışına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Satışın toplam değerinin 295.6 milyon dolar olduğu belirtilen açıklamada, Irak hükümetinin Peşmerge'ye ait gerekli malzemelerin tamamlanması için talepte bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, "piyade ve topçu tugayları Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Peşmerge Bakanlığı altında, merkezi hükümetle birlikte çalışacaktır" ifadesine yer verildi.

Satış kapsamında Peşmerge'ye 4 bin 632 adet farklı özelliklerde tüfek, 113 adet farklı modelde zırhlı araç, çok sayıda araç ve mühimmat verilecek.

Amerika Dışişleri Bakanlığı, geçen ay, 2005 yılından bu yana "dış askeri satış" programı altında Irak'a toplam 22 milyar dolarlık silah satışını onayladığını açıklamıştı.

ulusalkanal.com.tr

Almanya'dan tank firmasına engel Dünya Fransa'da çöpçülerden grev Dünya Rusya arabuluculuk yapabilir Dünya ABD'den Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti açıklaması Dünya