CHP’nin 44 eski il başkanı parti yönetimine bayrak açtı

CHP’nin 44 eski il başkanı parti yönetimine bayrak açtı. Ankara’da bir toplantı düzenleyen başkanlar, merkez örgütünde değişim yapılması çağrısında bulundu. Aynı zamanda delege olan 44 eski il başkanı CHP’nin yeni bir ruha ihtiyacı olduğunu savundu.

Abone ol

CHP’nin il başkanlığını yapmış 44 genel kongre delegesi Genel Başkan Kemal Kılılıçdaroğlu'na bayrak açtı. İl Başkanları parti yönetiminin değişmesi gerektiğini savundu.

Ankara’da toplanan eski il başkanları CHP’nin mevcut yönetimiyle üç ay içinde oy sıçraması yapamayacağını belirtti. Toplantı sonu yapılan açıklamada, “7 Haziran seçimlerinde test edilen, ancak yüzde 25 oy alabilen ve iktidar olabileceğine ilişkin psikolojik bir oy eşiğini geçemeyen bir partinin hiçbir şeyi değiştirmeden seçime girmesinin istenilen başarıyı getirmesi beklenemez” ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, seçmenin CHP yönetimine inanmadığı vurgulandı. Seçimlerde ve koalisyon sürecinde CHP yönetimin başarısız olduğu ifade edildi.

Yönetimin değişmesi gerektiği savunulan açıklamada, “CHP bu seçime mutlaka yeni bir ruh, yeni bir heyecan, yeni bir rüzgâr ve yeni bir yapıyla girmelidir. CHP’nin ruhunu ve özünü yansıtacak, partinin temel dinamiği olan örgütleri temsil edecek bir yapıya kavuşturulmalıdır” denildi.

ulusalkanal.com.tr

"Twitter'dan Sümeyye Erdoğan'a suikast planı" için sahte diyen 2 savcı için dosya açıldı Gündem HDP erken seçime hükümet ortağı olarak gidecek Gündem CHP'li Altay: Hükümet kurma görevi bize verilmeli Gündem Rekor üstüne rekor kıran dolarla ilgili kritik açıklama Gündem