Enflasyon rakamları açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu, ağustos ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Tüketici enflasyonu ağustos ayında aylık yüzde 0,86 artarken yıllık enflasyon yüzde 11,77 oldu. Fiyatı en yüksek artış gösteren ürün ise yüzde 25,17 ile salatalık oldu.

Abone ol

Ağustos ayı enflasyonu belli oldu. Tüketici enflasyonu ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 0,86, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11,77 olarak gerçekleşti.

Verileri Türkiye İstatistik Kurumu, açıkladı. Aylık en yüksek artış gösteren ürünlerin başında enfalasyonun en büyük çarpanı olan gıda yer aldı.

Ağustos ayının zam şampiyonu 25,17 ile salatalık oldu. Salatalıktan sonra en yüksek artış ise şöyle:

Endekste kapsanan 418 maddeden, 92 maddenin ortalama fiyatında düşüş 273 maddenin ortalama fiyatında ise artış kaydedildi.

Yıllık en fazla artış yüzde 26,99 ile çeşitli mal ve hizmetlerde, en düşük artış yüzde 2,44 ile alkollü içecekler ve tütün grubunda oldu.

İstanbul özelinde açıklanan enflasyon verilere göre ise perakende fiyatlar yüzde 11,27, toptan fiyatlar yüzde 10,35 arttı.

Ağustos ayında perakende fiyatı en fazla artan ürün yüzde 22,44 artışla patlıcan, fiyatı en fazla azalan ürün ise yüzde 24 düşüş gösteren erik oldu.

ulusal.com.tr

Emekçinin sorunları nedir? Ekonomi Altın ithalatında 30 yılın rekoru kırıldı Ekonomi Ekonomist Hakan Topkurulu yazdı: "Altın Yenir mi?" Ekonomi Türkiye'den kredi atağı Ekonomi