Almanya Türkiye’ye asker gönderecek

NATO'nun Türkiye-Suriye sınırını denetim altına almak amacıyla konuşlandıracağı AWACS uçakları için Almanya harekete geçti. Alman Dışişleri ve Savunma Bakanlıkları, AWACS'larla ilgili Meclis'e bilgilendirme notu sundu. Uçakların Konya'ya konuşlanacağı belirtilen notta, kaç askerin gönderileceği ise ifade edilmedi.

Abone ol

Rus uçağının düşürülmesinin ardından, sınırı denetim altına almak için adım atan NATO'nun gönderceği AWACS uçaklarıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

NATO misyonu kapsamında, uçakları gönderecek olan Almanya hükümeti Meclis'i bu konuda bilgilendirdi.

Almanya Dışişleri ve Savunma Bakanlıkları tarafından Meclis'e gönderilen bilgi notunda, AWACS erken uyarı uçaklarının Konya'ya konuşlandırılacağı belirtildi.

Savunma Bakanlığı Sözcüsü, "Almanya tüm personelin yüzde 30'unu oluşturduğu için, silahlı kuvvetlerimiz de bu harekâttan doğal olarak etkilenecek" sözleriyle asker de gönderileceği bilgisini verdi. Ancak kaç Alman askerinin gönderileceği net olarak açıklanmadı.

Bilgilendirme notunda bunun bir savaş misyonu olmadığı için, Meclis onayı gerektirmediği kaydedildi.

Bir AWACS uçağında normalde farklı ülkelerden 16 askeri personel bulunuyor. Almanya, misyona dahil üyelerin üçte birini oluşturduğu için gönderilecek asker sayısı da gönderilecek uçak sayısına bağlı olacak.

ulusalkanal.com.tr

İran'dan "kriz" çağrısı Dünya Çin'de tek çocuk şartı kalktı Dünya Putin'den talimat Dünya Dünyanın en kilolu adamı Andres Moreno hayatını kaybetti Dünya