Dink, Balyoz ve Askeri Casusluk soruşturmalarına yeni savcılar atandı

Hrant Dink cinayeti ile Balyoz ve İstanbul Askeri Casusluk kumpaslarını soruşturacak yeni savcılar belli oldu. Dink Cinayeti'ndeki istihbaratçılar dosyasını bizzat Başsavcı Vekili İrfan Fidan devraldı. Balyoz ve İstanbul Askeri Casusluk kumpaslarını ise savcı Faruk Söker soruşturacak.

Abone ol

Kumpas soruşturmaları ve Hrant Dink Cinayeti'nde ihmali olan kamu görevlileri dosyasını yürütecek yeni savcılar belirlendi.

İstanbul Başsavcılığı tarafından Genel Soruşturma Bürosu'na atanan Cumhuriyet Savcısı Gökalp Kökçü'nün yürüttüğü soruşturmaları devralacak savcıları belirledi.Hrant Dink Cinayeti'ndeki istihbaratçıları dosyasını bizzat Başsavcı Vekili İrfan Fidan yürütecek. Dink'in öldürülmesinde rolü olan kamu görevlileri hakkında dava açılırken istihbaratçılara yönelik soruşturma dosyası ayrılmıştı.

‘Balyoz’ davasındaki kumpas ile ‘İstanbul Askeri Casusluk’ davasındaki kumpası ise Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Savcı Faruk Söker soruşturacak. Balyoz'da kumpas soruşturması kapsamında Taraf muhabiri Mehmet Baransu tutuklanmış, firari Tuncay Opçin hakkında da yakalama kararı çıkarılmıştı.

Balyoz kumpası soruşturmasında firari Tuncay Opçin ile çok sayıda telefon görüşmesi gerçekleştirdiği öne sürülen Albay M.T.P'nin de şüpheli olduğu ortaya çıkmıştı.

ulusalkanal.com.tr

TGB, 19 Mayıs'ta yeni anayasa ve başkanlık sistemine çomak sokacak Gündem MHP'de gözler 8 Nisan'da verilecek kararda Gündem Bakan açıkladı! Yarın başlayacak! Gündem Prof. İlber Ortaylı: Osmanlı'da diplomatlar hapse bile atılırdı Gündem