Kurbanlar kesildi, uzmanlar uyarıyor
Kurban Bayramının birinci gününde tüm yurtta kurbanlıklar önce kesildi; sonra da sofralara girdi. Kesimlerin veteriner kontrolünde hijyen şartları iyi olan yerlerde yapılması gerektiğini söyleyen uzmanlara göre, özellikle mide problemi olan yurttaşlar et tüketimine dikkat etmeli.
Izgaralar, kebaplar, köfteler, sucuklar, kavurmalar... Sofralar doldu taştı. Kurban Bayramının gelmesiyle, kurbanlık hayvanlar kesilmeye başlandı.
Ancak kurbanı keserken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var.
Bazı kurbanlıkların kesilmesi ise sağlık açısından risk taşıyor.
Sıra eti tüketmeye geldi. Uzmanların bu noktada da uyarıları var.
Haber: Gürkan Demir
Kamera: Uğur Marangoz
ulusalkanal.com.tr