Akdoğan: Çözüm sürecini sabote eden anlayış demokratik siyaseti zehirliyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun HDP'yle görüşmesini iptal etmesi üzerine AKP-HDP polemiği yaşandı. Meclis'in HDP'li Başkanvekili Pervin Buldan, "randevu iptali yanlış bir tutum" diyerek açılıma dönüş yolunun kapatıldığını söyledi. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ise HDP'yi "Terörün avukatlığına soyunanlar şiddeti körüklüyorlar" sözleriyle eleştirdi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun HDP ile 30 Aralık'ta yapacağı görüşmeyi iptal etmesinin ardından iki partiden karşılıklı açıklamalar geldi.

HDP'li Meclis Başkanvekili Pervin Buldan, Başbakan'ın iptal kararını "randevu talebi umutları yeşertmişti ama iptal son derece yanlış bir tutum" sözleriyle eleştirdi. "Belki de diyalog sürecine gidilecekti" diyen Buldan, "HDP ile görüşmeyen bir Başbakan sorunun çözmüne katkı sağmayamaz" dedi.

Bu sözlere yanıt Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'dan geldi. Akdoğan HDP için "Çözüm Süreci'ni sabote eden anlayış şimdi de demokratik siyaseti zehirliyor" ifadelrini kullandı.

HDP'nin ırkçı ve ayrılıkçı bir dille demokrasi ve birliğe meydan okuduğunu belirten Başbakan Yardımcısı, "Yüzde 10 oyu Kandil'e ciro edenler seçmenlerine ihanet ederler" dedi.

ulusalkanal.com.tr

Şırnak'ta hain saldırı: 3 şehit, 2 yaralı! Gündem Erdoğan: Topraklarımızı bölmekten bahsediyorlar buna asla izin vermeyeceğiz Gündem Erdoğan - Davutoğlu görüşmesi başladı Gündem CHP'de tartışmalı kongreler Gündem