Posacı: Portakal üreticimiz müsterih olsun

Aydın'da geçtiğimiz günlerde yaşanan Afrika sıcakları nedeniyle portakal ağaçları meyvelerini döktü. Yüzde 80 ürün kaybı yaşayan narenciye üreticileri hükümetten destek bekliyor. Ak Parti Aydın Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Rıza Posacı konuyla ilgili Ulusal Kanal'a konuştu.

Abone ol

Aydın'ın narenciye deposu olan Kuyucak ilçesinde Afrika sıcakları nedeniyle portakal ağaçları meyvelerini döktü. Yüzde 80 ürün kaybına uğrayan üreticiler büyük mağduriyet yaşıyor. Ak Parti Aydın Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Rıza Posacı, yaşanan felaketle ilgili Ulusal Kanal'a konuştu.

Posacı, olayın ardından hemen harekete geçtiklerini anlattı.

Rıza Posacı, borç ertelemesi isteyen mağdur üreticilerin ilçe tarım müdürlüğüne başvurması gerektiğini belirtti. Konunun takipçisi olduklarını vurgulayan Posacı, "üreticilerimiz müsterih olsunlar" dedi.

Posacı, bu tür doğal afetlere karşı tüm üreticilerin mutlaka tarım sigortası yaptırması uyarısında bulundu.

HABER-KAMERA: GÜÇLÜ ÇEZİK

ulusal.com.tr

Dolandırılan yaşlı kadın için JASAT'tan operasyon Yurt Serinlemek için dereye giren çocuk ailesini yasa boğdu Yurt Karabük'te karantina uygulaması kalktı Yurt AKOM uyardı! İstanbullular dikkat Yurt