Balyoz kumpasında 2 şüpheli! İsimleri savcılığa iletildi

Balyoz kumpası soruşturmasında 2 şüpheli subayın tespit edildiği ortaya çıktı. Şüpheli 2 subayın, savcılıkla koordinasyon içinde çalışan askeri istihbarat tarafından belirlendiği öğrenildi. Subayların bütün iletişim bilgileri, banka hesapları ve o dönemdeki faaliyetleri araştırılıyor.

Abone ol

Askeri istihbarat 2 şüpheli subayı belirledi, Balyoz kumpasını soruşturan savcıya bildirdi.

Terör ve örgütlü suçlar soruşturma bürosu savcılığı, Balyoz kumpası soruşturmasını derinleştirdi.

Savcılığın Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı ile koordineli çalıştığı öğrenildi. Al Jazeera'nın haberine göre; Ağustos ayındaki Yüksek Askeri Şura öncesinde Genelkurmay İstihbarat Başkanı ile soruşturmayı yürüten savcı Çağlayan Adliyesi’nde biraraya geldi.

Bu buluşmada "Askeri belgelerin ordu komutanlığından nasıl ve kimler tarafından çıkarıldığının tespiti için izlenecek yol haritası" belirlendi. Savcılık ile Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı arasında bu konularla ilgili resmi yazışmalar yapıldı.

Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı, sahte Balyoz belgelerinin yayınlandığı döneme ilişkin savcılık talimatı ile incelemeler başlattı.

Bu çalışma kapsamında, o dönemde görev yapan şüpheli iki subay belirlendi. Askeri istihbarat, iki subay ile ilgili bilgileri soruşturma savcılığına iletti.

Savcının şüphelilerle ilgili delil topladığı öğrenildi. Bu nedenle iki subayın o dönemdeki görevleri, ulaşma yetkileri olan evraklar, birimler ve odalar askeri istihbarata soruldu. Ayrıca iki subayın iletişim kayıtları, sosyal çevreleri ve banka hesaplarına da bakılıyor.

İki subayın Mehmet Baransu ve Tuncay Opçin ile irtibatı da araştırılıyor.

ulusalkanal.com.tr

Tansu Çiller ve Mesut Yılmaz için çağrı kağıdı çıkarıldı Gündem 'Bu akılalmaz yağmaya izin verenler yargı ve tarih önünde hesap vereceklerini asla unutmamalılar' Gündem "Vatan Partisi’nin olmadığı bir Meclis’ten, Türkiye’yi yönetebilecek bir Hükümet'in çıkmayacağı görülmüştür" Gündem Nobel ödüllü Sancar'dan önemli çağrı: Rica ediyorum... Gündem