Büyük işçi direnişinin 46. yılında işçi sınıfına birlik çağrısı

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Koç, 15-16 Haziran işçi eylemlerinin yıldönümünde işçi sınıfına birlik çağrısı yaptı. 46 yıl önce 100 bin işçinin katıldığı eylemin yıldönümünde DİSK üyesi işçiler de Madenci Anıtı’na yürüdü.

Abone ol

46 yıl önce İstanbul ve Kocaeli’nde 100 bin işçi, Türkiye işçi sınıfı tarihinin en büyük eylemlerinden birini gerçekleştirdi.

1970 yılında sendikal hakları kısıtlamaya yönelik yasa tasarısının Meclis'te kabul edilmesinin ardından işçiler iş durdurdu ve yürüyüşe geçti.

Hükümetin yürüyüşleri engelleme çabası birçok işçinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

15-16 Haziran eyleminin yıldönümünde Vatan Partisi işçi sınıfına birlik çağrısı yaptı.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İşçi Sendika Bürosu Başkanı Yıldırım Koç, “İşçi sınıfımız 15-16 Haziran’ı aşacaktır” dedi.

15-16 Haziran’ı DİSK de andı.

DİSK üyesi işçiler, büyük işçi direnişinin 46’ncı yılında Ankara’da Madenci Anıtı’na yürüdü.

Kiralık işçilik, taşeron işçilere kadro verilmemesi gibi sorunlara dikkat çeken DİSK Ankara Bölge Temsilcisi Tayfun Görgün, işçilerin 15-16 Haziran direnişinin ruhuna bugün her zamankinden daha fazla ihtiyacı olduğunu belirtti.

Haber: Tansev Kara

ulusalkanal.com.tr

Çeyrek altın ne kadar? Ekonomi Mart ayı işsizlik rakamları açıklandı Ekonomi Dolar kuru ne kadar? Dolar kaç TL? Dolar ne olur? Ekonomi Ülker'de istifa Ekonomi