Prof. Dr. Justin McCarthy, İzmir’de Atatürk’ü anlattı

Dünyaca ünlü Amerikalı tarihçi Prof. Dr. Justin McCarthy İzmir’de konferans verdi. Louisville Üniversitesi tarih profesörü McCarthy, "Atatürk olmasaydı asla bir Türk devleti olmazdı" dedi.

Abone ol

Dünyaca ünlü tarihçi İzmir’de Atatürk’ü anlattı.

Prof. Dr. Justin McCarthy “savaşta ve barışta Atatürk, küllerinden doğan Türkiye” konulu konferansla İzmirlilerle buluştu.

Ege İhracatçılar Birliklerinde düzenlenen konferansta ABD'li tarihçi Prof. McCarthy, Cumhuriyet’in kazanımlarını anlattı.

Osmanlı İmparatorluğu ve Ortadoğu tarihi konularında uzman olan tarihçi, "Atatürk olmasaydı asla bir Türk devleti olmazdı" dedi.

Boğaziçi Üniversitesi tarafından fahri doktora ünvanına layık görülen tarihçi Prof. McCarthy, Doğu Perinçek’in Lozan’da “Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır” söyleminden yargılandığı davada tanık olmuştu.

Ünlü tarihçi konferans sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Haber: Erdem Özdemir

Kamera: Akın Kara

ulusalkanal.com.tr

Mehmet Yuva, Ulusal Kanal'da açıkladı: 2 bin Rus gönüllü Halep'te Gündem Behçet Oktay'ın kardeşi: Ağabeyim intihar etmedi, FETÖ tarafından şehit edildi Gündem İbrahim Karagül: Türkiye, Washington ve Brüksel tehdidinin altında Gündem Meclis'te darbe müzesi açılıyor Gündem