Muğla İztuzu Kumsal'ı Dalçev A.Ş tarafından işgal ediliyor

Dünya'nın en ünlü plajlarından İztuzu Kumsalı' Dalçev A.Ş tarafından işgal altında. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın boşaltma kararına rağmen devam eden işgal protesto edildi.

Abone ol

Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde bulunan dünyaca ünlü İztuzu Kumsalı Dalçev A.Ş tarfından işgal ediliyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile 23 Mayıs 2015 tarihinde üç yıllık protokol imzaladı.

Protokolde, sözkonusu kumsal, biyolojik çeşitlilik konusunda çalışmalar yapılması, çevre sorunlarının giderilmesi, çevrenin tahrip edilmemesine yönelik çalışmalar yapılması amacıyla üniversite rektörlüğüne tahsis edildi.

Ancak Dalçev A.Ş. plajı işletme yetkisinin kendilerinde olduğu iddiasıyla 25 kişilik bir ekiple iki hafta önce plaja girdi. Bunun üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 16 Mayıs'ta Muğla Valiliği'ne yazı göndererek pilajın boşaltılması talimatını verdi. Bakanlığın bu kararına rağmen Dalçev, 23 Mayıs'ta İztuzu Pilajı'na iki jeneratör ve iş makinası getirdi.

İztuzu Kumsalını Kurtarma Platformu öncülüğünde, İztuzu'nun Boğazağzı Mevkisi'nde eylem ve basın açıklaması yapılarak durum protesto edildi.

Yaklaşık 500 kişi, 30 kadar tekneyle plaja gelerek eyleme destek verdi.

İztuzu Kumsalını Koruma Platformu'nun düzenlediği eylemde, İztuzu'nun özel değil kamu kuruluşu tarafından işletilmesi istendi.

Eylemde yapılan basın açıklamasında işgalin çevreye verdiği zarar vurgulandı.

ulusalkanal.com.tr

Boş arazide ceset bulundu Yurt Boş arazide ceset bulundu Yurt Çaldığı bisikleti 50 liraya sattı Yurt Çaldığı bisikleti 50 liraya sattı Yurt