25 okul tercih edilebilecek

Lise yerleştirmelerinde kaos yaratan Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl değişikliğe gitti. Bakanlık TEOG yerleştirmelerinin nasıl olacağını açıkladı. Ancak değişiklik iyi bir Anadolu lisesinde şansını deneyip, olmazsa özel okula kayıt yaptırmayı düşünen adayların kafasını karıştırdı. Çünkü özel okulla gitmek isteyenler tercihlerden önce kayıt yaptırmak zorunda.

Abone ol

Milli Eğitim Bakanlığı, 8'inci sınıflara uyguladığı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sisteminde değişikliğe gitti.

Amaç, geçen yıl yaşanan kaosun bir daha yaşanmaması. TEOG binlerce öğrenciyi evinden kilometrelerce uzaktaki okula ya da istemediği halde imam hatip lisesine kayıt etmişti.

Bakanlık geçen yıl ‘A’ ve ‘B’ olarak hazırladığı tercih listesinin sayısını bire düşürdü. Veliler, okulların genel ve özel başvuru şartlarına dikkat ederek, istek sırasına göre farklı il ve ilçelerdeki okullar da dahil olmak üzere, okul türlerine göre aynı veya karışık olarak 25 okul tercih edebilecek.

Özel okula kayıt tarihleri öne alındı. Özel okullar, 24 Haziran-10 Temmuz tarihleri arasında kayıt işlemlerini tamamlayacak. Tercih işlemleri de 6-16 Temmuz arasında yapılacak. Sonuçları, 14 Ağustos’ta açıklanacak.

Bu değişiklik devlet lisesinde şansını deneyip, olmazsa özel okula kayıt yaptırmayı düşünen adayların kafasını karıştırdı.

25 tercihinden herhangi birine yerleşemeyen öğrenciler il veya ilçe sınırları içinde 5 okul seçecek. Puan durumuna göre yerleştirmeleri yapılacak.

Tercih yapmayan öğrencilerde sistem tarafından otomatik olarak açık liselere kaydedilecek.

ulusalkanal.com.tr

Dikkat! Bu hastalık uyutmuyor! Sağlık YÖK'ten "katlamalı harç" açıklaması Sağlık ÖSYM'den açık uçlu sınav açıklaması Sağlık 8 saatten fazla uyuyorsanız aman dikkat! Sağlık