Ekonomiye güvenmeyenlerin sayısı yükseldi

Ekonomiye güvenmeyenlerin sayısı yükseldi. Türkiye İstatistik Kurumu ve Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarına göre, Tüketici güven endeksi Şubat ayında 1,8 azaldı. Ocak ayında 66,9 olan endeks değeri, Şubat ayında 65,7’ye düştü.

Abone ol

Türkiye, AKP ve MHP'nin toplumu bölen Anayasa değişikliği dayatmasına kitlendi, ekonomideki göstergeler ise düşüşe geçti.

Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın ortak yaptığı tüketici eğilim anketi sonuçları açıklandı.

Sonuçlara göre, Tüketici güven endeksi Şubat ayında yüzde 1,8 azaldı. Ocak ayında 66,9 olan endeks değeri, Şubat ayında 65,7 oldu.

Hanenin ekonomik beklentisi ile Genel Ekonomik durum beklentilerinde de düşüş gözlendi.

Ankete göre, hanenin maddi durum beklentisi endeksi geçen aya göre yüzde 2,2 oranında azalarak 85,9'a geriledi. Genel ekonomik durum beklentisi endeksi Ocak ayında 88,6 iken, Şubat ayında yüzde 0,7 oranında azalarak yüzde 88 oldu.

Tasarruf etme ihtimali endeksi de yüzde 5,9 azaldı, Şubat ayında yüzde 21’e düştü.

Peki yurttaşlar ekonomiye olan güvenin azalmasına ne diyor?

ulusalkanal.com.tr

Merkezi yönetim brüt borç stoku 800,2 milyar lira oldu Ekonomi Kipa'nın devrine Rekabet onayı Ekonomi Rusya'nın petrol ve gaz üretimi arttı Ekonomi EPDK'dan 8 akaryakıt şirketine 2,4 milyon lira ceza Ekonomi