CHP, PKK’yı yasalaştıran kanunun iptali için AYM'ye başvurmayacak

CHP Grubu, PKK’yı yasalaştıran kanunun iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurmayacak. Kararı CHP Grup Başkanvekili Engin Altay açıkladı, "Süheyl Batum'un dilekçesine imza vermeyeceğiz, biz bu kanunu destekledik" dedi.

Abone ol

PKK'yı yasallaştıran kanunun iptal edilmesi için CHP Anayasa Mahkemesi'ne başvurmayacak.

CHP Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Süheyl Batum kanunun iptali için dilekçe yazdı, ilk imzayı attı ve dilekçeyi CHP Grup Başkanvekilliğine gönderdi.

Ancak Batum'un dilekçesine CHP Grubu olumsuz yanıt verdi. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, PKK'yı yasallaştıran kanunun iptali için Anayasa Mahkemesi'ne gitmeyeceklerini açıkladı.

PKK yasalaştıran kanun teklifine katkılarını verdiklerini vurgulayan Altay, bu konu ile ilgili partide bir tartışma olmadığını da sözlerine ekledi.

Konu CHP Genel Başkan adayı Muharrem İnce'ye de soruldu, "genel başkan seçildikten sonra yasanın iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurup başvurmamayı düşünürüz" dedi.

ulusalkanal.com.tr

Yatağan işçilerinin mücadelesine sanatçılardan destek Gündem “PKK yeni bir devlet muhatabı haline geliyor“ Gündem 'Umarım müdahil olurlar' Gündem Çelik'ten Arınç'a "Gerek yok" açıklaması Gündem