Zeki Apalı: Bayramın 9 gün olması ve teşvikler turizmi hareketlendir

Rusya ile yaşanan uçak krizinin tetiklediği turizmdeki gerileme sürüyor. Sektörde yıllık toplam gelirde 10 milyar dolara varan gerileme hesaplanıyor. Turizmciler sektörün dar boğazdan çıkması için Hükümet’ten gelecek iyi haberleri bekliyor. Sektörün hükümetten iki talebi var: Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olması ve kamuda çalışan personele turizm desteği.

Abone ol

Rusya uçağının düşürülmesi ile çıkmaza giren turizmde sıkıntılı günler devam ediyor. Kasım ayından bu yana, sektörde hem turist sayısı hem de toplam turizm gelirlerinde yaşanan azalma turizmcileri kara kara düşündürüyor.

Turizmde yaşanan krizin ardından turizmciler gözlerini Hükümet’e çevrildi. Sektörün iki talebi var var: Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olması ve önceki hükümetin açıkladığı kamuda görevli personele turizm teşfiğinin uygulanması.

Turist Rehberleri Birliği Başkanı Zeki Apalı, turizmdeki ekonomik sıkıntının 9 günlük tatil süresiyle biraz olsun rahatlayacağını belirtti.

Haber: Cem Bayan

Kamera: Uğur Marangoz

ulusalkanal.com.tr

Muş-Kulp-Diyarbakır karayolu kapatıldı Gündem Siyasetçiler, mühendisler ve çevreciler yasaya tepkili Gündem Üreticiler, PKK saldırıları yüzünden geçen yıl üretim yapamadı Gündem Kemal Kılıçdaroğlu: Kurşun atıp beni tehdit ettiler Gündem