Kolombiya'da hayatını kaybedenlerin sayısı 254'e yükseldi

Kolombiya'daki sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 25d'e yükseldi. Bin 100 asker ve polisin de katıldığı kurtarma çalışmalarında, yüzlerce kayıp kişiye ulaşılmaya çalışıyor. Cumhurbaşkanı Juan Manuel Santos bölgede olağanüstü durum ilan etti ve kurtarma çalışmalarını görmek için Mocoa'ya gitti.

Abone ol

Kolombiya’da 45 bin nüfuslu Mocoa kentinde şiddetli yağışların tetiklediği toprak kaymasında hayatını kaybedenlerin sayısı 254'e yükseldi.

Bin 100 asker ve polisin de katıldığı kurtarma çalışmalarında, yüzlerce kayıp kişiye ulaşılmaya çalışıyor.

Mocoa nehrinin taşması sonucu birçok mahalle, çamur ve taş yığınlarının altında kaldı. Ordu, Putomayo eyaletinin başkenti olan Mocoa'da en az 400 kişinin yaralandığını, 200 kişinin de kayıp olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Juan Manuel Santos bölgede olağanüstü durum ilan etti ve kurtarma çalışmalarını görmek için Mocoa'ya gitti. Santos, "Felaketzedelere yardım için elimizden geleni yapacağız. Acı içindeyim" dedi.

Kolombiya Hava Kuvvetleri, bölgeye yardım malzemeleri, su ve ilaç taşıyor. Kolombiya Ulusal Felaket Risk Yönetimi Başkanı, AFP ajansına bölgede bir gecede, 10 günlük yağmur yağdığını söyledi. Yağmur sonrasında Mocoa nehri ve üç kolu taştı. Bölgede metrekareye 130 milimetre yağış düştü.

Türk Dışişleri Bakanlığı da sel felaketinin meydana geldiği Kolombiya'da ihtiyaç olması halinde Türkiye'nin her türlü yardıma hazır olduğunu açıkladı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Türkiye, bu zor zamanında Kolombiya'nın yanındadır ve ihtiyaç hasıl olduğu takdirde her türlü yardıma hazırdır. Hayatlarını kaybedenlerin kederli yakınlarına ve tüm Kolombiya halkına en içten taziyelerimizi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

ulusalkanal.com.tr

312 metrelik gemi Atlas Okyanusu'nda kayboldu Dünya Kolombiya felaketi yaşıyor! En az 254 ölü Dünya Afganistan'da sel: 6 ölü Dünya Çin'de hava kirliliği nedeniyle turuncu alarm verildi Dünya