Adalara kışkırtma turu

Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu Meis'e askeri helikopterle indi, adalarına çıkarak gayri askeri statüyü deldi, ardından da Türk adası olan Karaada'ya uğradı. Cumhurbaşkanı kışkırtma ziyaretlerinin ardından savaş mesajları verdi. Fransa ile yapılan savunma işbirliği anlaşmasına ilişkin 'Barış için savaşa hazırlıklı olmalısınız' ifadelerini kullandı.

Abone ol

Lozan ve Paris antlaşmaları ile gayri askeri statüde olan Meis'e gitti, sonra Türk adasına çıktı. Kameralar karşısında barış nutukları atan Yunanistan'ın Cumhurbaşkanı, adalarda kışkırtma turu yaptı.

Meis'e Chiinook tipi askeri helikopterle giden Sakelaropulu, üstüne bir de adadaki donanma gemilerini ziyaret etti.

Diğer yandan Yunanistan Cumhurbaşkanı'nın Karaada'ya uğraması da Türkiye'ye yönelik büyük bir kışkırtma adımı oldu., Çünkü Karaada, hiçbir zaman Yunanistan'a devredilmemiş olan bir Türk adası.

Adalardaki kışkırtma turunu tamamlayan Katerina Sakelaropulu, CNN' yaptığı açıklamalarda da savaş mesajı verdi.

Katerina Sakelaropulu, ülkesinin Fransa'dan 18 adet savaş uçağı alma, donanmaya dört yeni fırkateyn katma ve 15 bin yeni askerle silahlı kuvvetleri güçlendirme kararı için 'Eğer barış istiyorsanız, her zaman savaşa daha iyi hazırlıklı olmalısınız' ifadelerini kullandı.

ulusal.com.tr

Terörle mücadelede Türkiye-İran ortaklığı Gündem "Aksaçlılar"a Almanya'dan destek Gündem Emniyet Genel Müdürlüğü: Gerekli adli ve idari işlemler başlatıldı Gündem ABD ve Yunanistan'dan Türkiye sınırında ortak tatbikat Gündem