Kesme çiçek sektöründe korona krizi

Ülkemizin ihracat hacmi en yüksek sektörlerinden biri bu süreçte ayakta kalma savaşı veriyor. Süs Bitkileri ve Kesme Çiçek İhracatçıları salgın krizinden en çok etkilenen sektörlerden biri olarak sorunlarına çözüm bekliyor. Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yılmaz Antalya'dan sektörün sorunlarını ve acil taleplerini Ulusal Kanal'a aktardı.

Abone ol

Yıllık Milyar Dolarlık hacmi ile ihracat pazarımızın en önemli temsilcilerinden Süs Bitkileri ve Kesme Çiçek sektörü Korona Virüs salgını nedeniyle zor günler geçiriyor.

Tam da üretimin en yoğun olduğu döneme rastlayan pazar krizi nedeniyle üretici için geri dönüşü olmayan büyük kayıplar kapıda.

Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yılmaz, Antalya'dan ihracat sektörünün ve üreticilerin acil taleplerini Ulusal Kanal'a açıkladı.

Yılmaz, uçak kargo sevkıyatları için uygun olanaklar yaratılmazsa, ihracat koşullarının ortadan kalkacağını dile getirdi.

Ekonomik önlem paketlerinin Süs Bitkileri ve Kesme Çiçek İhracatçılarına dönük destekleri de kapsamasını talep eden Yılmaz, sektörün mücbir sebep kapsamına alınması için çağrıda bulundu.

Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yılmaz, "özellikle bu günlerde çiçeksiz kalmayın, büyüklerinize çiçek armağan edin" mesajı verdi.

ulusal.com.tr

Uzmanlardan su tasarrufu uyarısı Ekonomi İşten çıkartma 3 ay yasaklanıyor Ekonomi IMF Başkanı Kristalina Georgieva: Büyük Buhran'dan bu yana en kötü ekonomik daralmayı bekliyoruz Ekonomi Avrupa’da resesyon bekleniyor Ekonomi