Türkiye ve Cezayir Kızılay'ı Batı'nın hedefinde

Türk ve Cezayir Kızılay'ı Batı'nın hedefinde... Uluslararası Kızılay ve Kızılhaç Dernekleri Federasyonu, 2022 yılında seçime gidecek. Batı ise, seçimde emperyalizme direnen milletleri kenarda tutmak için planlar yapıyor. Aydınlık Gazetesi, Türk ve Cezayir Kızılayına karşı yürütülen kara propagandayı manşetine taşıdı.

Abone ol

Asya Çağıyla birlikte, milli devlet egemenliklerini savunma refleksi öne çıkmaya başladı. Bununla birlikte, uluslararası dayanışmasının önemli araçlarından biri olan Kızılaylar, batınının “sivil toplumculuğunun” önünde engel olarak çıkmaya başladı.

ABD’nin başını çektiği Batı, Türkiye ile Afrika ülkelerinin Kızılaylarının iş birliğinden rahatsız… Uluslararası Kızılay ve Kızılhaç Uluslararası Dernekleri Federasyonu’nun Mayıs 2022’de yapılacak seçimleri öncesi Türk ve Cezayir Kızılayı, hedefe konmuş durumda…

Aydınlık Gazetesine konuşan Türk Kızılay’ına yakın kaynaklar, Kurum Başkanı Dr. Kerem Kınık’a yönelik yalan kampanyalarının arkasında yabancı merkezlerin bulunduğunu, esas olarak insani yardım alanında Türk-Rus işbirliğinin hedef alındığını ifade etti. Kaynaklar, Türkiye ve Rusya'nın, federasyon yönetimi için birlikte hareket ettiğini, federasyonda Doğu-Batı kamplaşması yaşandığını söyledi.

Uluslararası Kızılay ve Kızılhaç Uluslararası Dernekleri Federasyonu’nun bugünkü başkanı İtalya Kızılhaçı'ndan.. Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık ise Federasyon'da Genel Başkan Yardımcılığı görevini yapıyor. Seçim 192 oyla yapılacak.

Batı'nın destekleyeceği ismin karşısına çıkacak adaya özellikle Türki Cumhuriyetler ve Afrika ülkeleri gibi yardım faaliyetlerinin ve çalışmaların yoğun olduğu ülkelerden büyük destek var. Batı'nın hedefindeki diğer kurum da Cezayir Kızılayı. Batı'nın buna karşı 'tavşan aday' formülü hazırlığında olduğu öğrenildi. Türkiye'ye yönelik oyları azaltmak için rakip Müslüman aday arayışında oldukları belirtiliyor.

77 yaşında kaybolan yaşlı adamı TRAC ekibi buldu Gündem ABD'den çuval açıklaması Gündem Doğu Perinçek: Eymür'ün CIA-MOSSAD bağlantılarını MİT tescil etti Gündem Muharrem Yerli yazdı: Çağlayan'dan çağlayanlar… Gündem