Kriz yönetimi çöktü

AKP iktidarı, Soma'daki facianın ardından krizin yönetilmesinde yine çuvalladı. Kaymakamlığın da valiliğin de hiçbir eylem planının olmadığı ortaya çıktı. Kriz Masası'nın adı var kendisi yoktu. Yönetimsizlik nedeniyle madende yakınları şehit olan yurttaşlar, cenazeleri bulamadı. Yakınları, faciadan sağ kurtulanlara ulaşamadı. İlerleyen saatlerde, maden ocağına yetkisiz kişilerin girmesi nedeniyle hayatını kaybedenler oldu.

Abone ol

Maden faciası Soma'yı sarstı, AKP hükümeti ise krizi yönetemedi. Türkiye, acı olayı facianın meydana geldiği 2 saat 15 dakika sonra duydu.

İlçede bir kriz masası kuruldu ancak etkisiz kaldı. CHP'li 9 milletvekilinden oluşan heyet ile İşçi Partisi heyeti, Kriz Masası yetkilileriyle görüşmek istedi. Ancak ortada bir masa yoktu. Bir tek görevli vardı. O da bilgi veremeyecek durumdaydı.

Ülkenin olay hakkında bilgilendirilmesi, bizzat iktidar eliyle engellendi. Valilik ve kaymakamlık hiçbir resmi bilgilendirme yapmadı. Bölgeden uzun süre sağlıklı haber alınamadı. Bu durum, tepkilere neden oldu.

Facianın meydana geldiği bölge denetimsizdi. Olay yerine ilk anda yetişmek isteyenler bölgeyi özel araçlarla doldurdu. Ulaşım aksadı. Bir süre sonra kolluk kuvvetleri tarafından madene ulaşım engellendi.

Faciayı haber alarak yakınlarına ulaşmak isteyen yurttaşlardan bazıları denetimsiz olarak ocağa girdi. Ortalık karıştı.

Bu skandal durum, birçok yurttaşın yaralanmasına neden oldu.

Yurttaşlar, faciada şehit olan işçilerin yakınlarına ulaşmakta büyük güçlükler yaşadı.

Çevredeki morg, soğuk hava deposu ve stadlara nakledilen cenazeler büyük bir karışıklığa neden oldu. Faciadan sağ kurtulan işçilere de ulaşmak kolay olmadı. Yurttaşlar bu duruma tepki gösterdi.

ulusalkanal.com.tr

KKTC'de de ulusal yas ilan edildi Gündem EMO: Kaza değil ihmal!.. Gündem Ağrı'dan acı haber Gündem Yakın bölgelerden tabut toplanıyor Gündem