3 dönemliklere yeni iş imkânları oluşturuldu

AKP'de 3 dönem kriterine takılan yaklaşık 70 vekil için ara formül bulundu. Aktif siyasete ara verecek olan AKP'li vekillere yeni kurulacak olan Türkiye Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nde iş imkânı sağlanacak.

Abone ol

AKP'li çok sayıda milletvekili son mecliste son aylarını yaşıyor. Bunlardan yaklaşık 70'ini 3 dönem kuralına takılanlar oluşturuyor.

Başbakan Davutoğlu'nun, geçtiğimiz günlerde üç dönem kuralına takılan vekiller için kolaylık istediği ancak Erdoğan'ın "İşine bak" dediği öne sürülmüştü. Sözcü'den Saygı Öztürk'e göre Erdoğan, üç dönem kriterine takılan bazı milletvekillerini sarayda danışman olarak istihdam edecek. Diğerleri ise üniversite'de işe yerleştirilecek.

Aktif siyasete mecburen ara verecek olan AKP'li vekillerin yerleştirileceği iddia edilen Üniversite ise, İstanbul'da kurulacak olan Türkiye Sağlık Bilimleri Üniversitesi olacak. Marmara Üniversitesi'nin Haydarpaşa Kampüsünde eğitim hayatına başlayacak üniversiteye bin 875 kadro verilecek.

Üniversitenin mütevelli heyeti 3 dönem kriterine takılan milletvekillerinden, kadroları ise bir bölümü hâlâ Yüksek Öğretim Kurumu'nda çalışan uzmanlardan oluşacak.

Yükseköğretim Kanunu'na eklenen geçici madde ile kurumda çalışan yetişmiş personelin sözlü sınavda başarılı olanlardan on yıldan az hizmeti olanlar Yükseköğretim Kurulu uzman yardımcısı, on yıl ve daha fazla hizmeti bulunanlar başkanlık tarafından belirlenen alanlarda atanabilecek.

ulusalkanal.com.tr

Avrupa'dan Türkiye'ye kötü haber geldi! Gündem Gözler Kaç-Ak Saray'da Gündem Gazi J. Albay Abdülkerim Kırca Gündem “Doğu Perinçek kadar olamadınız“ Gündem