17 ülke katıldı! Krize ilişkin önemli görüşme

Suriye krizinin çözümüne ilişkin Viyana'da bir görüşme yapılıyor. 17 ülkenin temsilcilerinin katıldığı toplantı önce Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini açıklama yaptı. Mogherini, katılımcı ülkelerin çözüm için esnek davranmalarını istedi.

Abone ol

Suriye krizinin çözümüne ilişkin Viyana'daki dışişleri bakanları toplantısı başladı.

Toplantıya ABD, Rusya, Türkiye ve Suudi Arabistan'ın yanı sıra, İran, Çin, Irak, Lübnan, Mısır, Ürdün, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman, İngiltere, Fransa, Almanya ve İtalya dışişleri bakanları katıldı.

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura da toplantıya katılan isimler arasında.

Toplantı öncesi AB temsilcisi Federica Mogherini açıklama yaptı. Mogherini, masaya oturacak ülkelerden uzlaşma için esneklik göstermelerini istedi.

Mogherini, Suriye krizinde ilgili tüm aktörlerin Viyana'da bir araya gelmeyi kabul ederek önemli bir uzlaşma adımı attıklarını ifade etti.

ulusalkanal.com.tr

Obama'dan İncirlik Üssü talimatı! Dünya "Ankara tutumunu değiştirirse ilişkiler gözden geçirilir" Dünya Terör örgütünün ABD kamplarında eğitilen Özel Timi yakalandı Dünya Çin'den ABD'ye kritik uyarı: Savaş çıkabilir Dünya