"Atatürk'ün p*çleri" diyen gruba kim el uzattı? "Adalet" kurultayı izlenimleri - 2

Abone ol

CHP'nin "Adalet" kurultayı bitti, yankıları sürüyor. Kurultayda, CHP yönetimi HDP ile ittifak çağrısı yapanları getirdi, konuşturdu. CHP Gençlik Kolları da geri durmadı, Öğrenci Kolektifleri ve Gençlik Muhalefetiyle ortak mücadeleyi masaya yatırdı. 4 gün süren kurultayda, CHP Gençliği de bu iki örgütle birlikte çalıştaylar düzenledi. Çalıştay çadırına dev bir pankart yaptırılmış, altında 3 yapının da amblemi çizilmiş, isimleri yazılmıştı.

GENÇLİK ÇALIŞTAYLARINDA İŞLENEN KONULAR

Gençlerin az sayıda katılım sağladığı çalıştaylarda konular dikkat çekiciydi: "Kuşak olabilmek: Gençlik Mücadelesi", "Başka bir Avrupa mümkün", "Forum: Avrupa Gençliği ve Ekonomik kriz", "3. Dünya Krizinde: Gençlik, Emek ve Direniş", "Başka Gelecek Oyunu Ütopyanı Kur", "Sanat ve Gençlik", "Atölye: Yeni Nesil Sivil Toplumculuk: Gençlik Kimliği İnşası"…

Üniversite içinden akademik ve demokratik mücadele alanları tartışıldı. Akademisyenlerin FETÖ ve PKK soruşturmaları kapsamında ihraç edilmesinin adı "üniversiteye bir saldırı" olarak koyuldu.

Çalıştaylarda AKP'nin eğitim müfredatından evrimi çıkarmasına karşı yeni dönemde mücadele etme planları gündeme geldi. Ancak, aynı müfredattan Atatürk ile ilgili bölümlerin azaltıldığı unutuldu.

Kurultayın 3'üncü gününün akşamında Kolektifler, Gençlik Muhalefeti ve Gençlik Kolları bir oyun oynadı. Gençler 4 gruba ayrılmış, yarışıyorlardı. Oyun sırasında yer yer, "Yaşa Mustafa Kemal Paşa" sesleri yükseldi. Kolektifler ve Gençlik Muhalefeti üyeleri ise dudak büktü, sessiz kalmayı tercih etti. Konuştuğumuz birkaç genç, "Biz de aslında her şeyin farkındayız ve buna karşı parti içinde mücadele ediyoruz" diye yakındı. Oyun sırasında "Hak Hukuk Adalet" sloganı da sıkça atıldı. Bu slogana katılmayan genç yoktu.

ORTAK MÜCADELE TARTIŞILDI

Çalıştayın "Gençlik Kimliği İnşası" oturumunun ise kürsüsü Öğrenci Kolektifleri sözcüsü Tankut Serttaş'a emanet edildi. Oturumu o yönetti. Bu oturumda, gençliğin asgari konularda ortak nokta yaratarak birleşmesi gerektiği üzerinde duruldu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu çalıştayı ziyaret etti ve gençlerin daha çok siyasete katılmasını istedi. Çağrıya, kolektifler ile gençlik muhalefeti de dahildi.

Güzel pozlar verdiler, kol kola omuz omuza… Peki aynı kareye girenler kimlerdi?

Öğrenci Kolektifleri ve Gençlik Muhalefetini tanıyalım… Bu iki yapının da içinde olduğu PKK'ya yakın gruplar, 29 Ekim öncesi İzmir'de 2013'te Türk Bayrağına saldırdı, Atatürk posterli afişleri yırttı. Durmadılar. 2014'te Kocaeli'nde Deniz Gezmişleri anan TGB üyelerine saldırı düzenlediler. Yine 2014'te İstanbul'da 19 Mayıs kutlaması için yapılan hazırlıkları hedef aldılar. 2014'te oradan Mersin'e uzandılar. Burada da hedef aynıydı: Türk Bayrağı ve Atatürk posterleri… Saldırı konusunda, başkentte de aktiflerdi. Ankara Üniversitesi'nde TGB üyelerine bıçaklarla saldırı düzenlediler, pusu kurdular. TGB'liler "Eşkıya yatağı İncirlik kapatılsın" dedi. O'nlar afişleri indirdi, "Hayır efendim kapanmayacak" dediler. Türk milletinin değerlerine yönelik saldırılardan daha onlarcası var. Buraya sığdıramıyoruz.

Şimdi CHP Gençlik Kolları, bu gruplarla birlikte "Adalet" arıyor, üniversitelerde, liselerde ortak mücadele etmeyi ve örgütlenmeyi tartışıyor.

Kolektifler, Muhalifler, "Atatürk'ün p*çleri" diye Türk Bayrağına saldırı düzenlerken CHP Gençliği neredeydi?

Gençlik kolları üyeleri, yöneticilerinin bu tavırlarına karşı hangi tavrı takınacak veyahut tavırsız mı kalacak? Üyeler, üniversitelerde bu gruplarla aynı çatı altında mücadeleyi nasıl içine sindirecek?

6 Ok'u sahiplenen parti tabanının yok mu bir diyeceği? PKK hendek operasyonlarında yerle yeksan oldu. Gençlik yapıları da üniversitelerde… Şimdi, Atatürk düşmanlarının üniversitelerde yeniden örgütlenmesi için nefes olanlara "Dur" denilmeyecek mi?

Kurultay için kamp alanına gelenler, bu örgütlerin neyi savunduğunu biliyor mu? Eğer biliyorlarsa neden hala sessizler?

Gürkan Demir

ulusal.com.tr

İstanbul'da balıkçı tekneleri kıyıda kaldı Gündem Türkiye'den flaş çağrı! Masrafları biz karşılayacağız Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan bayramlaşma töreninde konuştu Gündem Yıldırım'dan 'Arakan' mesajı: Bir soykırım olarak tarihe geçiyor Gündem