205 terörist öldürüldü

Cizre, Silopi, Sur ve Dargeçit'te PKK'ya yönelik başlatılan operasyonlar sürüyor. Etkisiz hale getirilen terörist sayısı sabah 7 itibarıyla 205'e yükseldi. Güvenlik kuvvetleri, tankların, kirpilerin ve zırhlı araçların desteğiyle mahallelerde ilerliyor

Abone ol

Güneydoğu illerinde devam eden büyük operasyonda toplam 205 PKK'lı etkisiz hale getirildi.

Güvenlik kuvetleri, Şırnak'ın Cizre ve Silopi, Diyarbakır'ın Sur ve Mardin'in Dargeçit ilçelerini PKK'dan temizliyor.

Aynı zamanda sokağa çıkma yasağının devam ettiği Cizre'de 139, Silopi'de 8, Sur'da 33, Dargeçit'te 18, Nusaybin'de 3 ve Bitlis'te 4 PKK'lı etkisiz hale getirildi. Toplam sayı 205'e yüksledi.

PKK terörü nedeniyle zor günler geçiren halkın mağdur olmaması için de gıda yardımları yapılıyor. Halk operasyonların sürmesini istiyor.

İlçeler hendek ve barikatlardan temizleniyor. Cizre'de tanklar, bomba tuzaklı barikatları top atışıyla imha ediyor. Çatışmalar Cudi, Nur ve Yasef mahallelerinde yoğunlaştı.

Sokağa çıkma yasağı ve operasyonlar nedeniyle Irak'a açılan Habur Sınır Kapısı da halen kapalı.

Sur ilçesinde ise görev yapan polislere eşleri tarafından yapılan sürpriz duygusal anlara neden oldu.

Polis eşleri evde hazırladıkları yemekleri, içerisine çocuklarının çizdiği resimleri ve yazdıkları notları koyup, paketleyerek operasyon bölgesine götürdü.

Eşlerini yemek paketiyle gören polisler büyük mutluluk yaşadı.

Bu sırada, teröristler tarafından polise ateş de açıldı. Polisin de karşılık vermesiyle çatışma çıktı.

www.ulusalkanal.com.tr

Davutoğlu: Nice nesiller bizim yazdığımız hikayeleri konuşacak Gündem İsmet İnönü'nün vefatının 42. yılı Gündem Papa: Hz. İsa otel odasında doğmadı Gündem Ara Güler’den sert tepki: sizin gibi serserileri mi çekeceğim! Gündem