AKP'den sinsi plan

AKP Başkanlık sistemini getirmek ve Anayasayı değiştirmek için Meclis Genel Kurulu’na yeni bir paket sunmaya hazırlanıyor. Anayasa Uzlaşma Komisyonu’ndan bir sonuç çıkmasını beklemeyen AKP’liler, yeni anayasanın yapılmaması halinde başkanlık ya da partili cumhurbaşkanlığını sağlayacak mini paket hazırladı. Plan, başkanlık sistemini HDP ve MHP’li bazı vekillerin desteğiyle referanduma götürmek.

Abone ol

Yeni Anayasa için Anayasa Uzlaşma Komisyonu kuruldu, Meclis’teki tüm partiler komisyonda yer aldı. Ancak Saray, komisyondan bir sonuç çıkmasını beklemiyor.

Komisyonun Yeni Anayasayı yapamayacağını düşünen AKP, başkanlık sistemi için sinsi bir plan üzerinde çalışıyor.

Plana göre AKP, anayasa yapılamaması durumunda başkanlık sistemi için Meclis Genel Kurulu’na mini bir paket getirecek. Referandum için çalışmalar yapacak.

Ancak AKP’nin başkanlık sistemini referanduma götürmek için Meclis’te yeterli sayısı bulunmuyor. AKP bunun için de, pakete destek verebilecek HDP ve MHP’li vekilleri pakete destek vermeye davet edecek.

AKP’nin pakete destek verebilecek 15 vekili bulması halinde referandum için gerekli olan 330 sayısına ulaşılabilecek.

ulusalkanal.com.tr

TSK'da turuncu alarm! Pilotlara 'vur' yetkisi verildi Gündem Talat Paşa Komitesi, Perinçek-İsviçre kararının ardından ilk toplantısını yaptı Gündem Erdoğan'dan Rusya açıklaması Gündem Vardiya Bizde Platformu cezaevindeki tek kumpas mağduru Murat Eren için eylem yaptı Gündem