CHP Genel Merkezi'nden kurultay açıklaması: Derhal gereği yapılacak

Ana Muhalefet Partisinde her seçim döneminin ardından başgösteren kurultay tartışması sürüyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, olağanüstü kurultay talebiyle toplandığı belirtilen 604 imzanın, yarın 11.00'e kadar kendilerine ulaştırılması durumunda gereğinin derhal yapılacağını söyledi. Genel Merkezin bu restine muhaliflerden tepki geldi.

Abone ol

Kurultay tartışmalarının sürdüğü CHP'de genel Merkez ile muhalifler arasında yeni bir restleşme yaşandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, twitter hesabından yaptığı açıklamada "Seçimli olağanüstü kurultay için noter onaylı 604 imza toplanmış ise yarın saat 11.00'e kadar Genel Merkezimize sunulması halinde gereği derhal yapılacaktır" dedi.

Erkek'in bu restine muhaliflerden de rest geldi. 625 imzayı toplamak için 1 hafta daha süreleri olduğunu vurgulayan muhalifler, kendi belirledikleri günde başvuru yapacaklarını belirttiler.

Muhalif kanadın önemli isimlerinden CHP Bilecik milletvekili Yaşar Tüzün, twitter hesabından yaptığı açıklamada "Partimizin tüzüğünde yazılı olan sürede yeterli sayıda noter tasdikli kurultay delegesi imzası Genel Merkezimize teslim edilecektir" dedi.

Eski Ankara milletvekili Necati Yılmaz'da twitter hesabından yaptığı açıklamada Muharrem Erkek'i eleştirdi. "Sayın Muharrem Erkek bu defa da fiili tüzük değişikliği mi yaptı? Sayın Erkek’in Kurultay toplama yetkisi varmı? Bu açıklamayı Genel Başkan’ın avukatı olarak mı yapıyor? Parti Sözcüsü değişti mi? İmzacıların imzasını çektirme yönündeki girişimlerden vazgeçilecek mi? Verilen isimler üzerinde benzer bir çalışma yapılmayacağına inanmalı mıyız?" sorularını soran Yılmaz; Yetkisiz kişinin önce "604 imza getirirlerse gereğini yaparız" sonra "İlla 604 demiyoruz, 30 - 35 eksik gelse de kurultayı toplarız" diyen pazarlıkçı ve yetkisizlerin yetki kullandığı yönetim anlayışından CHP kurtulmalıdır ifadelerini kullandı.

ulusal.com.tr

chp
Adnan Oktar'ın konulacağı cezaevi belli oldu Gündem Kıbrıs kahramanı Muzaffer Tekin Gündem Türkiye Bankalar Birliği'den bedelli askerlik kredileriyle ilgili açıklama Gündem AKP'den yeni bedelli askerlik açıklaması Gündem