Soma’da su sorunu çözüm bekliyor

Manisa’nın Soma ilçesinde su sorunu bir türlü çözülemiyor. Azalan yağışlar ve yaz aylarında yeraltı kaynaklarının kuruması, ilçedeki pek çok mahallede yaşamı daha da zorlaştırıyor. Mahallelere su, tankerlerle taşınıyor. Vatandaşlar, su soruna kalıcı bir çözüm bekliyor.

Abone ol

Ege’nin göbeğinde bir ilçe yıllardır su sorunu yaşıyor. Manisa’nın Soma ilçesindeki pek çok mahalle, altyapı yetersizliği nedeniyle yaz aylarını su sorunuyla geçiriyor.

Bölgede azalan yağışlar ve sıcak hava nedeniyle yeraltı su kaynaklarının kuruması, yaşamı daha da zorlaştırıyor. Mahallelere tankerlerle su taşınıyor ancak, 3 günde bir gelen tankerler, sorunu çözmeye yetmiyor.

Su sıkıntısını en yoğun yaşayan mahallelerden biri 35 haneli Koyundere Mahallesi…. Mahallede iki tane çeşme var. Ancak musluktan akan su parmak kalınlığında… Hayvancılık ile geçimini sağlayan mahalle sakinleri, hayvanlarını bile sulamakta zorlanıyor.

Soma’da pek çok mahallede vatandaşlar, su sorununa kalıcı bir çözüm bekliyor.

ulusal.com.tr

İstanbul’da üstgeçit çöktü Yurt Göçer kadınların zorlu süt yolculuğu Yurt Hatay'da özel bir hastanede skandal! Cenazeler birbirine karıştı Yurt İstanbul'da eğlence mekanları denetlendi Yurt