Kıbrıs Rum Kesimi'nde, Bakanlar Kurulu istifa etti

Kıbrıs'ta Amerika Birleşik Devletleri'nin başını çektiği diyalog süreci sürerken Rum Kesimi'nden istifa haberleri geldi. Güney Kıbrıs Rum yönetiminde koalisyon ortağı DİKO'nun hükümetten ayrılmasının ardındandört bakan istifa etti.

Abone ol

Kıbrıs adasında Amerika Birleşik Devletleri'nin Doğu Akdeniz planları çerçevesinde başlayan yeni diyalog süreci devam ederekn Rum tarafından istifa haberleri geldi. Güney Kıbrıs Rum yönetiminde koalisyon ortağı DİKO'nun hükümetten ayrıdı. Bu partinin Enerji, Savunma, Eğitim ve Kültür Bakanı ile Sağlık Bakanıistifa etti.

Bakanların kabineden ayrılmasının ardından Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'in 15 Mart'a kadar görevinde kalacağı ifade edildi.

Öte yandan yeni diyalog süreci kapsamında yapılan çapraz görüşmelerle ilgili taraflardan açıklama geldi. Rum Müzakereci Andreas Mavroyannis,"Ankara'da çok iyi karşılandığını, iyi bir görüşme yaptığını" belirtti. Yine ilk kez Yunanistan'da ağırlanan Türk müzakereci Kudret Özersay da Atina temaslarını "sağlıkı diyaloğun başlangıcı" olarak nitelendirdi. Özersay; "Yunanistan'ın görüşlerini aldık. Bu toplantının kendisi, bizzat tarihi bir toplantıdır" dedi.

ulusalkanal.com.tr

Havalanını terkettiler Dünya Genelkurmay Başkanı görevden alındı Dünya Eski Ekonomi Bakanı yeni Başbakan Dünya Türk lokantasında patlama Dünya