Rus heyet Ankara'da

İdlib'deki gerginliğin ardından diplomat ve askeri yetkililerin yer aldığı Rus heyet Ankara'ya geldi. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin başkanlığındaki heyet, mevkidaşı Sedat Önal başkanlığındaki Türk heyetle biraraya geldi. Görüşmede İdlib'deki gelişmeler ve Soçi mutabakatı ele alınıyor.

Abone ol

Rus heyet Ankara'da.

İdlib'de Ankara-Şam hattında yaşanan gerginliğin ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus heyetin Türkiye'ye geleceğini açıklamıştı. Aralarında diplomat ve askeri yetkililerin de bulunduğu Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin başkanlığındaki heyet Ankara'ya geldi.

Rus heyeti, Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal başkanlığındaki Türk heyetle biraraya geldi.

Görüşmede 2018'in Eylül ayında imzalanan Soçi mutabakatı masaya yatırılıyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, salı günü grup toplantısında yaptığı açıklamada, şubat sonuna kadar Suriye Ordusu'nun Türk gözlem noktalarının gerisine çekilmesi gerektiğini söylemişti. Suriye Ordusunun kontrol sağladığı bölgelerde Morek, Mar Hattat, Surman ve Tel Tukan'daki Türk gözlem noktaları bulunuyor.

İdlib sahasında Halep'i Lazkiye ve Şam'a bağlayan M4 ve M5 karayolunu ulaşıma açmayı hedefleyen Suriye Ordusu son olarak Serakib'de kontrol sağladı. Ankara'nın terör listesine aldığı HTŞ'ye karşı alan hakimiyetini artıran Şam, M5 karayoluna yönelik operasyonlarına devam ediyor.

ulusal.com.tr

Başkent’te beyaz eylem Gündem Akıncı'dan skandal açıklama: Türkiye'ye bağlılık korkunç Gündem "Akıncı özür dilemelidir" Gündem Vatan Partisi'nden 'Cumhuriyet' tepkisi Gündem