Yıldırım, Çipras ile telefonla görüştü

Yunanistan'ın Kardak provokasyonu devam ediyor. Kardak'a yaklaşmaya çalışan Yunanistan'a ait 3 askeri bot, sahil Güvenlik ekiplerinin müdahalesi ile geri çekilmek zorunda kaldı. Müdahale sırasında Yunan botu, Türk botuna çarptı. Başbakan Binali Yıldırım, devam eden gerilim nedeniyle Yunanistan Başabakan'ı Çipras'ı aradı.

Abone ol

Bodrum açıklarındaki Kardak Kayalıkları'nda yaşanan gerginlik devam ediyor.

Yunanistan gece gündüz Kardak'a çıkmak için mücadele ediyor. Yunanistan'ın bu provokatif girişimleri, Sahil Güvenlik ekiplerinin müdahalesi ile başlamadan sona eriyor.

Salı gecesi Kardak bölgesine girmeye çalışan 27 asker taşıyan Yunan Sahil Güvenlik botu, kendisine engel olan Türk botunun kıç kısmına sürttü. Hasar gören Yunan botu Kilimli Adası açıklarına çekildi.

Gerginlik, gündüz saatlerinde de devam etti. Yunanistan'ın Leros, Kilimli ve İstanköy adalarından gelen 4 Yunan Sahil Güvenlik botu, Kardak kayalıklarına 1 mil uzaklıkta konuşlandı. Yunan botlarının zaman zaman rotalarını Kardak'a çevirmesi gerginliğe neden oldu. Bazı Yunan balıkçılar da uluslararası sulardan Türk sularına girmeye çalıştı.

Bölgeye, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı 2 hücumbot ile 2 sahil güvenlik botu daha konuşlandı.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Kardak'ta yaşanan gerilimle ilgili olarak Türk Büyükelçiyi çağırdı. Yunanistan Dışişleri Genel Sekreteri, Müsteşar Yalçın'la görüştü. Yunan tarafının Kardak nedeniyle verdiği protesto Türkiye tarafından reddedildi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy yaptığı yazılı açıklamada "Bakanlığımız Müsteşarı, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri'ni aramış ve Ege’de gerginliğin tırmanmasının her iki ülkenin de çıkarına olmadığını, Yunan tarafının bu tehlikeli hareketlerine son vermesi gerektiğini açık şekilde iletmiştir." ifadelerini kullandı.

BaşbakanBinali Yıldırım, devam eden gerilim nedeniyle Yunanistan Başabakan'ı Çipras'ı aradı. Yıldırım, Yunan mevkidaşına Türkiye'nin rahatsızlığını iletti, tansiyonun düşürülmesi için gerekli önlemleri almasını istedi.

AKP binasının yakınındaki polis noktasına el yapımı patlayıcı ile saldırı Gündem Arnavutköy'de yol kenarında iki ceset bulundu Gündem Savunma Sanayii Müsteşarlığından SSİK açıklaması Gündem Torba tasarının 9 maddesi kabul edildi Gündem