Bank Asya köşeye sıkıştı

AKP hükümeti, F tipi örgüte yakınlığı ile bilinen Bank Asya'yı köşeye sıkıştırıyor. Banka, hükümetin baskısı sonucu Katar İslami Bankası ile ortaklık görüşmelerini sonlandırdı. Böylece, bankanın Ziraat Bankası'na satılmasının önü açıldı.

Abone ol

Vergi tahsilatı yetkisi iptal edilen, borsadaki hisseleri işleme kapatılan, SGK ile yaptığı anlaşmalar feshedilen banka şimdi de Katar İslami Bankası ile yaptığı ortaklık görüşmelerini bitirmek zorunda kaldı.

Katar İslami Bankası ile ortaklık kurarak hükümetin müdahalelerine uluslararası tepki ortamı hazırlamak isteyen banka, satışı gerçekleştirse bile "Olur" kararını BDDK verecekti.

Ancak hem hükümetin ortaklık görüşmelerini engellemesi hem de BDDK'nın "olumsuz" yanıtını verme ihtimali görüşmelere darbe vurdu. Banka, görüşme anlaşmasının feshedildiğini açıkladı.

Bankadan yapılan açıklamada, "yurtiçi yatırımcılarla ortaklık görüşmelerinde bulunulabilmesi ve resmi teklif alınabilmesi" için anlaşmanın feshedildiği belirtildi. Böylece, katılım bankası Bank Asya'nın Ziraat Bankası'na satışının önü açılmış oldu.

ulusalkanal.com.tr

AKP'nin Irak iflası Gündem Erdoğan'ın mitinginde 20 kişinin cüzdanı çalındı Gündem Baykal'dan önemli açıklama Gündem THY o kente seferlerini iptal etti Gündem