AKP'de listeler savaşı başladı

Seçime 3 buçuk ay kala AKP'de listeler savaşı başladı. Ak Saray bir liste, AKP Genel Merkezi başka bir liste hazırladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun genel merkez ekibi tarafından hazırlanan milletvekili aday listesini Yüksek Seçim Kurulu'na vermesi bekleniyor. AKP'li kaynaklar işte bu adımdan sonra fırtına kopacağını belirtiyor.

Abone ol

Kamuoyundan saklanamayan AKP'deki kriz derinleşiyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan parti içindeki etkinliğini muhafaza etmek isterken parti yönetiminden aykırı sesler yükseliyor.

Son örnek 7 Haziran'daki genel seçimler. Erdoğan'ın genel seçimlerde aday belirlemek için Ak Saray'da özel bir ekip kurduğu ve adayların bu ekip tarafından belirleneceği ortaya çıktımıştı. Erdoğan'ın bu hamlesine Erdoğan karşıtı ekip karşı hamleyle yanıt verdi.

Aydınlık Gazetesi'nin haberine göre, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nın talimatıyla AKP Genel Merkezi'nde bir ekip Erdoğan'ın aday listesine karşı partinin listesini hazırlamak için düğmeye bastı. Partinin kurucularından bir milletvekili, gerilim giderek tırmandığını aday listelerinin Yüksek Seçim Kurulu'na gönderilmesi sırasında fırtınanın kopacağını söyledi.

Erdoğan'a yakın isimlerin de saf değiştiridiği, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de olayları yakından takip ettiği belirtiliyor.

ulusalkanal.com.tr

Geçmişten günümüze ortak parola: Vatan Gündem DHMİ Genel Müdürü görevden alındı Gündem O müdür yardımcısı görevden alındı! Gündem Bir kumpas daha çözülüyor Gündem