Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, tarihinin en büyük doğal gaz keşfini Karadeniz’de gerçekleştirdi

Türkiye tarihindeki en büyük doğalgaz keşfi yapıldı. Türkiye'nin Milli Sondaj Gemisi Fatih, Karadeniz'de 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi keşfetti. Tuna-1 lokasyonunda, tamamen milli imkanlarla yapılan tarihi keşfin müjdesini Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi. Doğalgazın fiili kullanımı için hedef 2023 olarak ilan edildi. Bu kapsamda üretim konsepti belirlenerek inşaat çalışmalarına başlanacak. Sahanın adı "Sakarya Gaz Sahası" olarak isimlendirildi. Cumhurbaşkanı ikinci müjdeli haber için de Akdeniz'i işaret etti. "Benzer haberi Akdeniz'den bekliyoruz" dedi. Türkiye'nin enerji bağımsızlığı konusunda kararlı konuşan Cumhurbaşkanı, "Enerjide net ihracatçı konumuna gelene kadar bize durmak, dinlenmek yok." diye seslendi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı büyük müjdeyi açıkladı. Milli Sondaj gemisi Fatih, tarihi keşfini Karadeniz'de yaptı. Türkiye'nin enerji bağımsızlığı için en önemli adım atıldı.

Dolmabahçe Sarayı'nda kameralar karşısına geçti Cumhurbaşkanı. Türkiye tarihinin en büyük doğalgaz keşfini böyle duyurdu. Enerjide dışa bağımlılık döneminin sona erdiğini söyledi. Süreçle ilgili ayrıntıları aktardı.

Tarihi operasyon, tamamen milli imkanlarla gerçekleştirildi. Dışa bağımlı olarak yüzlerce milyon dolarlık arama faaliyetlerinden sonra, Türkiye'nin kendi rotasını 2017'den itibaren çizdiğini söyleyen Erdoğan "Bu başarıya milli imkanlar sayesinde ulaştık" dedi.

Cumhurbaşkanı ikinci müjdeyi de verdi. Doğalgazın fiili kullanımı için tarihi ilan ettti.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da Fatih gemisinden seslendi. Albayrak, "Yeni eksen, Türkiye" dedi.

Karadeniz'deki rezerv keşfi 9. derin sondaj çalışması sonucu yapıldı. Akdeniz'de de çalışmalar aynı kararlılıkla devam ediyor. Cumhurbaşkanı, Doğu Akdeniz'e de işaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doğu Akdeniz'de Türkiye karşıtı diplomasi yürütenlere sert çıktı. Avrupa Birliği'ni uyardı.

Cumhurbaşkanı, Türkiye'nin, kendi sondaj filosu ile hem Karadeniz'de hem de Akdeniz'de sismik arama ve sondaj çalışmalarına devam edeceğini vurguladı.

Kariye Camisi ibadete açılıyor Gündem Libya Başbakanı Serrac'tan ateşkes talimatı Gündem Bakan Albayrak: Cari açık konusunu çıkarıp cari fazlayı konuşacağız Gündem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez: Cumhuriyetimizin 100. yılında vatandaşımızla kendi gazımızı buluşturacağız Gündem