Türk uçakları, Rusya’yı bilgilendirerek Suriye’de sorti yapıyor

Türkiye ile Rusya arasında sözlü olarak yapılmış bir centilmenlik mutabakatı olduğu ortaya çıktı. Rusya ile yapılan anlaşmayla, Türk savaş uçaklarının Fırat Kalkanı Operasyonu kapsamında Suriye’nin kuzeyinde sortiler yaptığı öğrenildi.

Abone ol

Moskova ile havada centilmenlik anlaşması yapıldığı ortaya çıktı.

Üst düzey bir askeri kaynaktan edinilen bilgiye göre, iki ülke hava kuvvetleri arasındaki sözlü centilmenlik mutabakatı sayesinde Türk Siahlı Kuvvetleri Suriye’deki Fırat Kalkanı Operasyonu’na havadan destek verdi.

Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları Suriye’nin kuzeyine Moskova’nın bilgisi dahilinde sortiler yapıyor.

Savaş uçakları havalanmadan önce koalisyon güçlerinin yanı sıra Rus makamlarını da bilgilendirip hedef alınacak bölgelerin koordinatlarını paylaşıyor.

Türk savaş uçakları harekât başladığından bu yana IŞİD hedeflerine yönelik toplam 97 sorti yaptı.

Bir askeri yetkili, “ÖSO güçleri ihtiyaç duyduğunda uçaklar havalanıyor. Uçaklarımız her an havalanacak şekilde hazır bekliyor. Rusya ile karşılıklı bildirim mükemmel işliyor” ifadelerini kullandı.

Hürriyet Gazetesi’nin haberine göre, Rusya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Valeriy Gerasimov’un geçen hafta Ankara’ya yaptığı ziyarette bu konu görüşüldü.

Gerasimov ile yapılan görüşmede iki ülke hava kuvvetleri arasındaki sözlü centilmenlik mutabakatının yazılı hale getirilmesi için de görüşmeler hızlandı.

Aynı kaynaklara göre, 24 Kasım 2015’dekine benzer bir hava sahası ihlali yaşanmaması için Rusya da özen gösteriyor.

ulusalkanal.com.tr

Melih Gökçek, CHP miletvekili Emir'in iddiasına yanıt verdi Gündem FETÖ bu ülkelerde darbe yapabilir Gündem Bir yeğeni daha gözaltında Gündem HDP'li vekiller terörist cenazesine katıldı Gündem