CHP Öcalan'dan pası aldı

CHP yönetimi, PKK Lideri Abdullah Öcalan'dan pası aldı, bölünme açılımına ortak olmak için kanun teklifini Meclis'e verdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Meclis Başkanlığı'na "Toplumsal Mutabakat Komisyonu ile Ortak Akıl Heyeti Kurulması" için teklif sundu.

Abone ol

PKK Lideri Abdullah Öcalan, "CHP de sürece katılsın" dedi, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu açılma ortak olmak için harekete geçti. Tanrıkulu, açılım için Meclis Başkanlığı'na "Toplumsal Mutabakat Komisyonu ile Ortak Akıl Heyeti Kurulması Hakkında Kanun Teklifi"ni sundu.

"Kürt meselesinde, TBMM denetiminde bir süreç ve mekanizma oluşturulması ertelenemez bir aşamaya gelmiştir. Kanun Teklifimizin amacı; siyasi partiler arasında doğrudan ve sürekli bir diyalog imkânı yaratmaya; görüş ve yaklaşım farklılıklarını asgarî düzeye indirmeye ve siyasetin dilini uzlaşma ve demokratik çözüm temeline oturtmaya çalışmaktır. Böylece bu meselenin; siyasi partiler arasında polemik, yıpratma, üstünlük ve yenilgi konusu olmaktan çıkarılacağını umut ediyoruz"

Tanrıkulu, Meclis bünyesinde bir "Toplumsal Mutabakat Komisyonu" ile sivil alanda, Meclis ile bağlantılı ve koordineli şekilde çalışacak "Ortak Akıl Heyeti" oluşturulmasını istedi.

Tanrıkulu'nın önerisine göre Toplumsal Mutabakat Komisyonu, Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerin eşit katılımıyla toplam sekiz üyeden oluşacak. Bu komisyonun çalışmalarına yardımcı olacak Ortak Akıl Heyeti ise, yine siyasi partilerin eşit sayıda önerecekleri toplam on iki üyeden oluşacak. Ortak Akıl Heyeti'nin görev tanımını da Toplumsal Mutabakat Komisyonu belirleyecek.

ulusalkanal.com.tr

AKP, Kandil yolcusu Gündem Haşim Kılıç tartışmaya yeni bir boyut kazandırdı! Gündem Emperyalist serhildanı! Gündem Zarrab'ın parasıyla kaçak okul diktiler Gündem