Taraflar anlaşmaya vardı

Türk Metal Sendikası ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası arasında sürdürülen Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı. Anlaşma 3 yıllık süreyi kapsıyor. İşte işçi ve işveren tarafının imzaladığı sözleşmenin ayrıntıları...

Abone ol

Türk Metal Sendikası ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası arasında sürdürülen Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı. Anlaşma 3 yıllık süreyi kapsıyor. İşte işçi ve veren tarafının imzaladığı sözleşmenin ayrıntıları...

Türk Metal Sendikası ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası arasında sürdürülen Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri sonuçlandı. Taraflar anlaşmaya vardı.

Tarafların anlaşması üç yıllık bir süreyi kapsıyor. Anlaşmaya göre; işçilerin maaşına sözleşmenin birinci altı ayında ortalama yüzde 9,78 oranında zam yapılacak.

Sözleşmenin ikinci, üçüncü, dördüncü ve altıncı aylarında TÜFE oranında, beşinci altı ayında ise TÜFE + yüzde 3 buçuk oranında zam yapılacak.

Bayram Harçlığı, Yıllık Ücretli İzin Yardımı ve Yakacak Yardımından oluşan üçlü pakete de sözleşmenin birinci yılında ortalama yüzde 15 oranında zam yapılması kararlaştırıldı.

Anlaşmayla ilgili taraflardan açıklama geldi. İşçiler adına konuşan Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, sözleşmenin işçiler ile işyerinin ekonomik koşulları göz önüne alınaraj imzalandığını belirtti.

MESS Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Betil de imzalanan anlaşmayı "İlklerin sözleşmesi" olarak değerlendirdi.

ulusalkanal.com.tr

Köprüde intihar girişimi Yurt Üniversite Öğrencileri de Şura kararlarını yok saydı Yurt Sendika firma ile görüşecek Yurt Sorun var ilgilenen yok! Yurt