Ukrayna'da af yasası

Ukrayna parlamentosu, Avrupa Birliği yanlısı eylemlerde tutuklanan ve gözaltına alınan göstericilerin serbest bırakılmasını öngüren af yasasını kabul etti. Yasada, eylemcilerin serbest bırakılması için işgal edilen binaların boşaltılması şart koşuldu. Ancak, muhalefet "meydanları boşaltmayacağız" mesajı verdi.

Abone ol

Ukrayna, ülkeyi adeta iç savaşa sürükleyen Avrupa Birliği yanlısı eylemlere son vermek için af yasası getirdi. Tutuklu ve gözaltındaki göstericileri kapsayan af yasası 232 partlamenterin oyuyla kabul edildi. Oylamaya muhalefet partisi katılmadı.

Sözkonusu yasada, tutuklu ve gözaltındaki eylemcilerin serbest bırakılması için işgal edilen kamu binaları ve meydanların boşaltılması şart koşuldu. Ancak, muhalefetteki Svoboda Partisi Lideri Oleg Tyagnibok, meydanların boşaltılmayacağını söyledi.

Muhalefet partisine, hapisteki eski Ukrayna Başbakanı Yulia Timoşenko'dan da destek geldi. Avrupa Birliği yanlısı eylemcilere seslenen Timoşenko, "İleri gitmekten vazgeçmeyin. Eğer zaferi elde etmeden durursanız şu ana kadar yaptıklarınız boşa gitmiş olacak" dedi.

Yolsuzluk suçlamasından ceza alan ve cinayetten yargılanan Timoşenko, 2006'daki Soros'un Turuncu Darbesi'ne liderlik etmiş ve başbakanlık koltuğuna oturmuştu.

ulusalkanal.com.tr

Esad'ın başdanışmanı konuştu Dünya Obama'dan müzakere mesajı Dünya Putin'den AB'ye sert uyarı Dünya "Elçilikte bu kadar asker normal değil" Dünya