O karar Resmi Gazete’de yayımlandı

Yeni tip koronavirüse yakalanan tüm vatandaşların tedavisi sosyal güvencesi olup olmadığına bakılmaksızın ücretsiz olacak. Karar Resmi Gazete’de yayınlandı. Ayrıca virüsten korunmaya yönelik kişisel koruyucu ekipmandan da ücretsiz olarak yararlanılacak.

Abone ol

Koronavirüs tedavisi tüm vatandaşlara ücretsiz oldu.

Yeni tip koronavirüsle mücadelede hükümetten tanı ve tedaviye yönelik önemli bir adım geldi. 14 Nisan’da Resmi Gazete’de yayınlanan kararda sosyal güvencesi olup olmadığına bakılmaksızın koronavirüs tedavileri ücretsiz yapılacak. Tedavi gören herkes test, koruyucu ekipman ve ilaçlardan ücretsiz yararlanacak.

Güvenceye bakılmadan virüsten korunmaya yönelik kişisel koruyucu ekipman da ücretsiz olacak. Ayrıca hastalığın teşhisinde kullanılan testler, kitler ve bunların kullanılmasına ilişkin ekipman da ücretten muaf olacak. Hastalığın tedavisinde kullanılmak üzere merkezi olarak temin edilen ilaçlar da ücretsiz olarak verilecek.

Uygulamada doğabilecek sorunları gidermede ve diğer usul ve esasları belirlemede Sağlık Bakanlığı yetkili olacak. Alınan kararlar 1 Mart 2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

ulusal.com.tr

Meslektaşlarını iyileştirmenin sevincini yaşadılar Sağlık Eczacılar vaka sayısını açıkladı Sağlık Telefon hattı üzerine kayıtlı olmayanlar da maske alabilir Sağlık Türk Sağlık Sen’den açıklama Sağlık