Çin'den salgın ile mücadele mesajı

Birleşmiş Milletler'de ABD Başkanı Trump ile koronavirüs tartışması yapan Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres ile görüştü. Xi, ülkesinin salgın konusunda Birleşmiş Milletler ve Dünya Sağlık Örgütü'ne desteğini yineledi. ABD'nin tutumunu eleştiren Çin Cumhurbaşkanı "hegemonya uygulayan ülkeler, insanların gönlünü kaybedecek” dedi.

Abone ol

Çin Halk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüştü.

Görüşmede Xi Jinping, KOVID19 salgınıyla mücadelenin gevşetilmemesi gerektiğine dikkat çekti. Ülkesinin, ihtiyaç duyan ülkelere destek ve yardım sağlamaya devam edeceğini belirtti.

Birleşmiş Milletler’in, Kovid19 ile mücadeleye ilişkin çıkarmayı planladığı tasarıyı, Amerika Birleşik Devletleri bloke etmişti. Çin Cumhurbaşkanı, salgın konusunda Birleşmiş Milletler sistemini ve özellikle Dünya Sağlık Örgütü'nün oynadığı kritik liderlik rolünü kararlılıkla desteklediklerini vurguladı. Çin'in hiçbir zaman ideolojik zıtlaşmalara girmediği gibi, ayrışmayı ve hegemonyayı savunmadığının da altını çizdi. “Tek taraflılık ve hegemonya uygulayan ülkeler, insanların gönlünü kaybedecek” dedi.

Cumhurbaşkanı Xi, Çin'in kendi ekolojik uygarlık inşasını hızlandırırken, iklim değişikliğiyle mücadele konusunda kendi inisiyatifiyle uluslararası ölçekte sorumluluk üstlendiğini ifade etti. Yerküreyi korumak için diğer ülkelerle birlikte "Yeşil Kalkınma İpek Yolu"nu inşa etmek için çalışacaklarını belirtti. “Çin, kendi meşru hak ve çıkarları ile uluslararası adaleti kararlılıkla savunacak." ifadelerini kullandı.

ulusal.com.tr

Ankara-Pekin işbirliği kaygılandırdı Dünya AB'den Lukaşenko açıklaması Dünya İran'dan Türkiye ve Rusya açıklaması Dünya Dünya genelinde yeni tip koronavirüs vakası sayısı 32 milyonu aştı Dünya