Amerika terör örgütü PYD'yi masada istiyor

Obama yönetimi giderayak, PYD'nin, Suriye'deki çözüm arayışlarında masada yer almasını istedi. Amerika, Türkiye, Rusya ve İran inisiyatifi PKK/PYD'nin Astana'daki masada olmasından yana ancak bu konuda Türkiye'nin tutumu çok net.

Abone ol

Türkiye'nin tavrı bu konuda net olsa da Amerika terör örgütü PYD'yi masada istiyor.

Astana'da Türkiye, Rusya ve İran'ın öncülüğünde yapılması planlanan barış görüşmelerinde PYD'nin olmayacağı açıklanmıştı ancak Obama yönetimi giderayak terör örgütünün masada yer alması gerektiğini açıkladı.

Amerika Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, "PYD sahada temsiliyeti olan bir grup. Suriye'deki uzun vade çözüm arayışlarında da seslerinin duyulması gerekiyor" diye konuştu.

Sözcüye "PYD'nin masada yer alabileceğini mi söylüyorsunuz?" sorusu soruldu. Toner ise PYD'nin sürecin bir parçası olması gerektiğini söyledi.

Öte yandan toplantıda Toner’e Amerikan Savunma Bakanı Ashton Carter'ın Pentagon’un PYD’ye silah verdiğini kabul ettiği hatırlatıldı. Toner bu açıklamaların yanında olmadığını ifade etti. Silahların PYD’ye verilmediği yönündeki sözlerini yineledi.

Terör örgütü PKK ve PYD'yi "farklı gruplar" olarak değerlendiren Toner, "Eğer PYD, PKK değilse neden onlara silah vermiyorsunuz?" şeklindeki soruya net bir cevap vermekten kaçındı.

ulusalkanal.com.tr

Zaharova: Obama yönetimi kalan 9 gününde Dünya'yı yok edebilir Dünya Rusya'dan çok radikal sigara kararı! Dünya Fransa Savunma Konseyi kararları Dünya Çin'de yeni bir şebek türü keşfedildi Dünya