Yargıtay kumpası ele aldı
Balyoz davasındaki sahtecilikler yeniden yargılamayı değerlediren Yargıtay'ın gündemine geldi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı delillerdeki çelişkilere dikkat çeken TÜBİTAK raporunu istedi. Başsavcılık taleplerin sağlıklı değerlendirilebilmesi için raporun incelenmesi gerektiğini vurguladı.
Özel görevli mahkemelerin kaldırıldığı ve yeniden yargılamanın tartışıldığı günlerde Balyoz davasının seyrini etkileyebilecek bir gelişme yaşandı.
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Balyoz delillerinin sahteciliğine işaret eden TÜBİTAK raporunu istedi. Başsavcılık, Balyoz hakimlerinden "yeniden yargılama taleplerinin reddedildiği" kararların da Yargıtay'a gönderilmesini talep etti.
Başsavcılığın 17 Şubat tarihli yazısında yeniden yargılama taleplerinin sağlık değerlendirilebilmesi için kamuoyuna yansıyan rapor ve kararların incelenmesi gerektiği vurgulandı.
Talebe 19 Şubat'ta yanıt verildi ve istenen evraklar Yargıray Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Böylece, Balyoz kararlarına esas alınan 5 Nolu harddiskin manipülatif olduğunu gösteren TÜBİTAK raporu, yeniden yargılamanın değerlendirildiği Yargıtay dosyasına girdi.
Balyoz yargılaması boyunca dijital verilerdeki sahteciliklere işaret eden onlarca rapor ve verilerde yer alan 1500'ü aşkın tarih çelişkisine karşın 5 Nolu hardisk için bilirkişi raporu alınmamıştı. Balyoz hakimleri 5 Nolu harddiskin incelenmesi yönündeki tüm talepleri reddetmişti.
Donunma Komutanlığı'ndaki aramada bulunan 5 Nolu harddisk Balyoz davasında güncelleme iddiasına kanıt olarak gösterilmişti. Harddiskteki manipülasyonları ortaya koyan rapor Poyrazköy davasına bakan Özel Görevli İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nin talebi üzerine hazırlanmıştı.
Haber: Özer Sürmeli
ulusalkanal.com.tr