Gizli tanıklara operasyon

Kumpas soruşturmalarının gizli tanıklarına yönelik ilk operasyon yapıldı. Erzincan'daki Ergenekon kumpasında rol alan tüm gizli tanıklar için yakalama kararı çıkarıldı. O isimlerden 'Munzur' kod adlı gizli tanık tutuklandı, eski savcı olan Efe kod adlı gizli tanık hakkında ise adli kontrol kararı verildi.

Abone ol

Kumpaslarda rol alan gizli tanıklara yönelik ilk adım atıldı. Erzincan'daki Ergenekon Kumpası'nın gizli tanıklaırı hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Erzincan Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada gizli tanık 'Munzur' tutuklandı. Efe kod adlı eski İliç savcısı Bayram Bozkurt ise adli kontol şartıyla salıverildi.

Özel görevli savcıların F tipi kumpasta kullandığı Munzur kod adlı Z.K.'nin 25 gün tutuklandığı ortaya çıktı. Gizli Tanık Efe olarak bilinen eski savcı Bayram Bozkurt da 27 Şubat'ta Ankara'da yakalandı. Erzincan'a götürülerek 'yalancı gizli tanıklık ve hürriyeti tahdit' suçlarından mahkemeye sevk edilen Bayram Bozkurt için adli kontrol kararı verildi.

CHP Milletvekili İlhan Cihaner ve dönemin 3'üncü Ordu Komutanı emekli Orgenal Saldıray Berk'in hedef alındığı davanın beraatle sonuçlanması üzerine kumpasın tüm gizli tanıkları hakkında yakalama kararı çıkarıldığı öğrenildi.

Bayram Bozkurt hakkında 2010 yılında da "görevi kötüye kullanmak ve rüşvet almak" suçlarından dava açılmıştı. Savcılıktan atılan Bayram Bozkurt'un gizli tanık olduktan sonra yeni kimliği ile mesleğe dönmüş ancak bu durum tespit edilince bir kez daha meslekten atılmıştı.

ulusalkanal.com.tr

Batman'da hendek kazamayan örgüt gençlik merkezine saldırdı Gündem Sur'da bir asker şehit Gündem Uçak krizi turizmi vurdu Gündem Artvin halkı doğanın katledilmesine karşı direniyor Gündem