İşte yerli solunum cihazının üretim süreci

Başakşehir Şehir Hastanesi'nin açılışında tanıtılan yerli ve milli solunum cihazlarının üretim aşaması Anadolu Ajansı tarafından görüntülendi. İşte milli mücadele ruhuyla geliştirilen yerli solunum cihazının üretim süreci...

Abone ol

Türkiye’nin kovid-19 ile mücadelesi devam ederken, Sağlık Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın liderliğinde, 4 Türk şirket yerli solunum cihazı üretimine başladı. Üretim aşamalarını Anadolu Ajansı görüntüledi.

Arçelik, ASELSAN, Baykar Makine ve Biosys mühendislerinin seferberliğiyle 1 ay gibi kısa bir sürede Biyovent Yoğun Bakım Tipi Mekanik Ventilatör Cihazı'nın seri üretimine geçti.

Üretim tesisi üç bölümden oluşuyor. İlk bölümde her parça tek tek ölçülüp, kalibre ediliyor ve montajlama işlemi yapılıyor.

İkinci bölümde çoklu testler yapılırken üretimin üçüncü bölümünde ise 48 saat farklı modlarda performans testi yapılıyor. Ardından da paketlenip hastanelere gönderiliyor.

Yerli cihazın emsallerinden öne çıkan birçok fonksiyonu bulunuyor.

Ve şirketlerin bu cihazlardan finansal bir beklentisi yok .

Arçelik Üretim ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Oğuzhan Öztürk, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın sürece ideal bir şekilde liderlik ettiğini belirterek, Sağlık Bakanlığı'nın da aynı şekilde destek verdiğini söyledi.

Oğuzhan Öztürk, Sağlık Bakanlığı ile yaptıkları anlaşmaya göre, mayıs sonuna kadar 5 bin cihazı, bakanlığın gösterdiği hastanelere teslim edeceklerini belirtti.

ulusal.com.tr

Sağlık çalışanları ek ödeme ve maaşlarda sorun yaşıyor Sağlık 1 Mayıs’ta kahramanlar anılacak Sağlık Plazma tedavisi uygulanan hasta sağlığına kavuştu Sağlık Türk Eczacıları Birliği Başkanı Erdoğan Çolak: Sabit bir ücret karşılığında eczanelerden maske satışı yapılsın Sağlık