Üretici ekip biçiyor, zahmetini çekiyor ama kazanamıyor.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar düzenlediği basın toplantısında, mart ayında yaşanan fiyat değişimlerini ele aldı. Tespitleri bir hayli çarpıcıydı. Bayraktar meyve ve sebze fiyatlarının, üreticiden tüketiciye ulaşana kadar yüzde 400'den fazla arttığına dikkat çekti. Bayraktar, şeker fabrikalarının özelleştirilmesi girişimine de tepki gösterdi.

Abone ol

Üretici ekip biçiyor, zahmetini çekiyor ama kazanamıyor. Gıda fiyatlarında çiftçi ile market rafları arasındaki uçurum kapatılamıyor. Durum öylesine vahim ki çiftçide fiyatı düşen ürün markette zamlanıyor. Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar da işte bu garipliğe dikkat çekiyor.

Bayraktar, düzenlediği basın toplantısında, mart ayında fiyatlarda meydana gelen değişimlere değindi.

Mart ayında tarla ile market arasındaki fiyat farkı dudak uçuklatıyor. Üretici lahanayı 25 kuruş, patatesi 40 kuruş, portakalı 70 kuruş, karnabaharı ise 81 kuruşa satıyor.

ancak lahananın fiyatı sofraya gelene kadar yüzde 446 artıyor. Bu artış patateste yüzde 358; karnabaharda yüzde 325; portakal ise yüzde 289'u bulunyor.

Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı'nın gündeminde şeker fabrikalarının özelleştirilmesi girişimi de vardı. Hükümete "Bu karardan vazgeçin" diye seslendi.

Bayraktar, nişasta bazlı şeker kotasının yüzde 5'e düşürülmesinin çözüm olmayacağını da söyledi.

ulusal.com.tr

İstanbul'da geçim şartları giderek ağırlaşıyor Ekonomi Elektrik fiyatlarına yüzde 2,89 zam yapıldı Ekonomi İhracatın yıldızları ödüllendirildi Ekonomi TİM Başkanı Büyükekşi: İhracat hedefi 172-175 milyar dolar Ekonomi