İki yıl aradan sonra yeniden

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Amerika Devlet Başkanı Barack Obama ile bir araya gelecek. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu çerçevesindeki görüşmenin gündemi Suriye ve Ukrayna olacak.

Abone ol

Rusya ve Amerika devlet başkanları iki yıl aradan sonra yeniden bir araya geliyor.

Bu yılki Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Rusya-Amerika zirvesine sahne olacak. Vladimir Putin ile Baracak Obama Pazartesi günü bir araya gelecek.

Beyaz Saray, görüşmeyi Rusya'nın talep ettiğini, gündemin en acil konusunun Suriye değil Ukrayna olduğunu bildirdi. Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov ise görüşmenin her iki tarafın isteğiyle planlandığını ve gündemde Suriye olacağını söyledi. Peskov, "Eğer vakit kalırsa Ukrayna konusunun da gündeme gelir" dedi.

Putin-Obama görüşmesinde Amerika'dan Rusya'ya koalisyon daveti gelecek. Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, "Başkan Obama, Putin'i 60 ülkenin dahil olduğu IŞİD ile mücadele sürecine katkıda bulunmaya çağıracak" denildi.

İngiliz basını: Putin büyük bir taktisyen Dünya Kırım Başsavcısı: Okyanus ötesine hizmet ediyorlar Dünya İran’da Mina’daki izdiham nedeniyle 3 günlük yas Dünya Hac'daki 4 Türk'ten acı haber Dünya