NATO'ya siber saldırı

Kırım'daki referandum öncesinde bir grup tarafından NATO'nun internet sitesine saldırı düzenlendi. Yapılan saldırı sonucu NATO'nun internet sitesi bir süre devre dışı kaldı.

Abone ol

Kırım'da referandum öncesinde NATO'ya yönelik siber saldırı yapıldı. NATO'nun internet sitesi, kendilerini Cyber Berkut olarak adlandıran bir grup tarafından yapılan yoğun saldırı sonucunda uzun bir süre erişime kapandı.

NATO Sözcüsü Oana Lungescu, Twitter hesabından, NATO'ya ait birçok internet sitesinin ciddi bir siber saldırıya hedef olduğunu doğruladı.

Siber saldırılarda, genellikle bulaştırılan virüslerle çok sayıda bilgisayarın belli internet sitelerine girişimi engellendi. Yapılan saldırı sonucunda websitenin faaliyet dışı kalması hedeflendiği bildirildi.

Lungescu, sanal saldırının operasyonel bir etkisinin olmayacağını, NATO bilişim uzmanlarının göçen internet sitesini tekrar faaliyete geçirmeye çalıştıklarını belirtti. Saldırı sonucu erişime kapanan NATO websitesi bir süre sonra tekrar açıldı.

ulusalkanal.com.tr

Kırım'da tarihi gün Dünya Rusya'dan veto! Dünya Hindistan’da iki kafalı bir kız çocuğu doğdu Dünya Kırım'da casus yakalandı Dünya