İletişim Başkanı Altun'dan muhalefete tepki: "Biz konuştuk, siz neden sustunuz?"

ABD'li Başkan Adayı Joe Biden'ın Türkiye karşıtı açıklamaları, gündemdeki yerini koruyor. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Biden'ın açıklamalarında işaret ettiği muhalafete, tepki gösterdi. "Konunun muhatabı olan muhalefet hala net bir cevap veremedi" dedi. "7 ay neden beklediniz" tepkilerine ise, "Biz konuştuk, siz neden sustunuz?" yanıtını verdi.

Abone ol

Biden'ın "muhalefetle el ele Erdoğan'ı devireceğiz" sözleri üzerine böyle konuşmuştu CHP Lİderi...

ABD'li Başkan Adayı Joe Biden'in, ABD'nin Rand Corparation raporu ile örtüşen söylemleri, Türk kamuoyunda yankı uyandırdı. Açıklamalar peş peşe geldi. Biden'in işaret ettiği muhalefetin açıklamaları, hükümet kanadında yeterli görülmedi.

Cumhurbaşknlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, muhalefete, sosyal medyadan seslendi.

Biden'ın "muhalefetle el ele Erdoğan'ı devireceğiz" sözlerine, konunun muhatabı muhalefet hala net bir cevap veremedi. Hep bir ağızdan "7 ay niye beklediniz" diye soruyorlar. Sizi bekledik. O konuşmayı siz de biliyordunuz biz de. Biz konuştuk. Siz neden sustunuz?

Altun, mevcut sessizliğin sebebinin "sendrom" olduğunu söyledi.

Muhalefetin Biden'ın ifadelerine onca zaman neden tepkisiz kaldığını da söyleyelim. Madem kendileri buna cevap veremedi, cevabını da biz verelim: Karşı karşıya kaldığımız şey, "Erdoğan gitsin de nasıl giderse gitsin" sendromudur. Çağrımız, milli iradeye saygılı olunmasıdır.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da daha önce yaptığı açıklamada Biden'in açıklamalarını bir "taktik değişimi" olarak yorumlamıştı.

ulusal.com.tr

Libya'da önemli gelişme: Üç ülke anlaştı Gündem İçişleri Bakanlığı duyurdu: Yarına dikkat! Gündem Gülistan Doku'yu arama çalışmalarında yeni gelişme Gündem Vali Şıldak açıkladı: Kısıtlamalar geliyor Gündem